sunnuntai 28. elokuuta 2016

Kuopion kylpyläloma

Iltapalat tehtiin itse huoneen keittiössä

Kuopion tori

Suunnitelmissa oli lähteä käymään isovanhempien ja serkkujen luona Itä-Suomessa ennen Jukkiksen koulun alkua. Päätettiin yhdistää tähän samaan matkaan pieni kylpyläloma Kuopion Rauhalahdessa. Näin saatiin vähän päivän ajomatkaa lyhyemmäksi ja rentouttavaa oleilua perheen kesken. 

Kylpylä oli ihan mukava, pieni mutta tarpeeksi suuri meidän porukan tarpeisiin. Pojat tykkäsivät silminnähden. Iso liukumäki oli molempien mieleen. Itsellekin reissu oli yllättävän rentouttava ja mukava, vaikken mikään megä kylpyläfani ole ikinä ollut. Herkullisen aamupalan jälkeen leikkipuistoulkoilua ja kuntosali. Tämä onnistui meiltä yhtäaikaa, kun laitettiin pojat salin nurkkaan Pikku Kakkosta katsomaan. Treenin jälkeen kylpylään, pientä välipalaa massuun ja päiväunille koko poppoo. 

Molempina päivinä syötiin hotellin buffet päivällinen, joka oli ihan huippuhyvä. Toisena päivänä oli tarkoitus käydä syömässä Kuopion keskustassa, mutta kun hyvää ruokapaikkaa ei kovin helposti löytynyt, niin päätettiin ajaa takaisin kylpylän ruokapöytään. Hintaa ruoalle tuli parikymppiä per naama, mutta lapset saivat syödä ilmaiseksi ja tiesimme laadun myös olevan hinnan väärti, niin se oli helpoin valinta tällä kertaa. Kuopion tori hengailu tosin jäi tämän takia lyhyenlaiseksi, mutta onpahan tuolla joskus aikaisemmin tullut käytyä. 

Illalla päätettiin sitten käydä kävelemässä Jätkänkämpälle, jonne oli kylpylältä matkaa noin 600 m. Siellä olisi ollut mahdollista savusaunoa ja nauttia myös päivällistä. Meille riitti kylpylän tarjonta. Hauska oli tosin päästä seuraamaan tukkimiehen ja haitarin soittajan tukkiesitystä. Vanhahko mies taiteili hienosti tukkien päällä, toisinaan veteen tipahtaen. Hän teki erilaisia esityksiä ja näytti miten tukin päällä onnistuu eväiden syönti ja ettoneiden* ottaminen. 

Lauantaina jatkettiin kuntosalin ja kylpylän jälkeen matkaa mummin ja ukin luo. Vaihteeksi oli mukava kun autossa ei tarvinnut istua kahta tuntia pidempään.

Isi ja pojat poseeraa

Tukkimies

Esitys oli savolaisittain hauska

Tukkikämpän kukkakoristeet

* ettonet on päiväunet ;)

Kuvat otettu jälleen iPhone 5s:llä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti