tiistai 21. heinäkuuta 2015

Tripp Trapp

Tripp Trapp
Nyt se on täällä! Nimittäin värillinen Tripp Trapp tuoli.

Ensimmäiseksi syöttötuoliksi Eelikselle ostettiin Ikean Antilop-tuoli. Sellainen hankittiin ensin jo Jenkeissä ja sitten Suomeen palattuamme uudestaan. Jenkeissä se oli sininen, mutta Suomen kotiin halusimme valkoisen. Minulle kehuttiin tämän tuolin olevan ihan paras, vaikka onkin niin halpa. Maksoikohan itse tuoli jotain 12 € ja siihen joitakin euroja se tarjotin päälle. Eikä tuolissa mitään sen suurempaa vikaa ole. Ehkä ei kuitenkaan minun lempparini.

Nyt aika kuitenkin alkoi olla kypsä antamaan syöttötuoli Juhon käyttöön. Eelis on vielä liian pieni normaalille tuolille tai ainakin syöminen olisi siitä käsin vähän hankalaa. Toista syöttötuoliakaan en nähnyt järkeväksi tässä vaiheessa ostaa. Juniorikokoisia tuoleja tutkiessani tulin siihen tulokseen, että kyllä se Tripp Trapp on se juttu. Varsinkin kun huomasin, että Stokkelle oli tullut mallistoon värillisiä Tripp Trappeja. Sellainen olisi täydellinen lisä meidän värillisten ruokapöydän tuolien joukkoon, ajattelin heti. Ihastuin erityisesti heidän uuteen limen vihreään väriin. Kotiäiti-opiskelijaisä budjetilla ei kuitenkaan tuntunut järkevältä maksaa sitä 180 €:a. Aloin siis metsästää käytettyjä. Pähkinän ja tammen värisiä Tripp Trappeja oli myynnissä vaikka kuinka ja edullisesti. Ne eivät vaan tällä kertaa tulleet kysymykseenkään. Siusustus olisi muuttunut ahtaan näköiseksi. Mustia satuin silloin tällöin näkemään. Niissä hinta olikin sitten jo paljon kalliimpi, enkä mustaa itse asiassa olisi halunnutkaan. Valkoisen kanssa olin valmis tekemään kompromissin, mutta niitä en onnistunut saamaan. En myöskään halunnut valkoista kopiota, vaan sen aidon version, niinkuin imetystuolin kanssa.

Katselin myös Ikean juniorituoleja, kun niitä netissä kovin kehuttiin. Mietin lähinnä valkoista tuolia, mutta silmiini osui myös vihreä Urban- merkkinen juniorituoli ja kävin mielessäni läpi sen sopivuutta ruokapöytämme ympärille. Hinta oli vain 40 €. Sitten bongasin alueeni FB- kirpparilta Ikean vanhan mallisen valkoisen juniorituolin 5 €:lla. Katsoin mielessäni, että se sopii muodoltaan ja väriltään meille ja onnistuin varaamaan sen ensimmäisenä. Pettymyksekseni huomasin, että se on uudelleen maalattu, enkä tällä kertaa olisi sellaista välttämättä halunnut. Se myös ei tuntunut kovin tukevalta, vaikka sitä kehuttiin sellaiseksi. Myyjä pahoitteli pieniä kolhuja ja sanoi, että se on helppo uudelleen maalata. No jollekin se on helppo, mutta minulle maalausprojektit saavat enemmänkin harmaita hiuksia, kuin innostuksen kiljaisuja. Ostin tuolin siitä kuitenkaan valittamatta, koska aina käytetyn tavaran ostamisessa on omat juttunsa, eikä tässä ollut mitään varsinaista syytä jättää sitä ostamatta. Se onkin söpö pikku tuoli ja siinä Eelis sai totutella syömään Juhon omiessa syöttötuolin itselleen. Käytössä petyin hataruuden lisäksi siihen, ettei siihen kiipeäminen itsekseen Eelikseltä onnistunut. Ajattelin sen nyt kuitenkin kelpaavan ja olin ihan tyytyväinen.

Ikean puutuoli
Tästä ei mennyt kovin kauaa, kun satuin huomaamaan toisella FB-kirpparilla vanhan VIHREÄN Tripp Trappin. Jes! Se on meidän, päätin ja kirjoitin salamannopeasti viestin; mulle! Tällä kirpparisivulla nimittäin pitää olla nopea. Siellä osa tuotteista menee salamannopeasti niin että kyse voi olla sekunneista. Olin innosta pinkeänä, että tällainen oli tullut myyntiin. Sen jälkeen vasta katsoin onko jo jotkut muut kerenneet sen varata. Edelläni oli yksi henkilö. Hän kuitenkin antoi tuolin minulle, onneksi. Aisti varmaan, että sehän on niin innokas, että menköön sille. Kävin tuolin sitten seuraavana päivänä jumpasta tultuani hakemassa. Ja se on täydellinen! Vaikka se on kymmenen vuotta vanha ja kulumia on, niin se on ihana. Sopii meille täydellisesti. Ja maksoi vain 40 €. Tähän ei tullut mukana turvakaarta, eikä remmiä. Myyjä sanoi, että ne olivat niin huonossa kunnossa jo, että on heittänyt ne pois. Sekään ei haitannut, koska olin nimittäin ajatellut, että kun se tulee Eelikselle, niin en sitä kaarta tarvitse.

Nyt Eelis-herra on istunut Tripp Trappissaan parin viikon verran. Eikä ole mitään valittamista. Tuoli on todella tukeva. Ei tarvitse ollenkaan pelätä, että keikkauttaisi sen nurin. Hän pääsee myös kiipeämään siihen ja siitä pois itsekseen, ja se vasta kätevää onkin kun talossa on toinen pikkuinen. Kulumat puun maalipinnassa tietenkin ihan alkuun vähän harmitti ja ajattelin, että uusi olisi tietenkin uusi. Laitoin tuolin kuitenkin nurkkaan, eikä kulumia loppujen lopuksi häiritsevästi erota. Meillä on jo kuluneet nämä vuosi sitten Kodin Ykkösestä ostetut ruokapöydän tuolit, että kai se senkin puolesta joukkoon hyvin sopii. :)

Siinä on väriä kerrakseen ja Ikean Antilop-syöttötuoli


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti