sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Lähiseutumatkailua: Eira


Raitiovaunu 3

Kerrostalojen väriloistoa
Porvoon innoittamana lähdettiin Eiraan päivän turistimatkalle. Alue on vähän niinkuin Helsingin Porvoo, siinä mielessä, että se on yhtä inspiroiva, ellei jopa inspiroivampi, kuin mitä Porvoon vanha kaupunki. Tietenkin Eira/Ullanlinna/Punavuori alueena on ihan omaa luokkaansa, eikä siinä mielessä tätä aluetta ja Porvoota voi verrata toisiinsa. Molemmissa on kuitenkin jotain sellaista, mikä saa sinut haaveilemaan ja odottamaan elämältä jotain suurempaa. 

Mikael Agricolan kirkko
Lars Sonckin suunnittelema

Kauniita muotoja

Jugend-tyyliä

Katukuvaa

Päivään ei sisältynyt mitään erikoista. Kunhan vain käveltiin ja haaveiltiin elämästä sekä nautittiin tälle kesälle harvinaisesta aurinkoisesta päivästä. Syömässä käytiin ihan loistavassa pikkuravintolassa, jossa Jukkis oli jo joskus aikaisemmin käynyt ystävänsä kanssa. Siellä oli loistava tuoresalaattivalikoima ja lounasruoka. Eeliskin söi reippaana kokonaisen lasten lautasellisen herkullista lasagnea. Juho sai maitohörpsynsä läheisessä lasten leikkipuistossa, jonne Eelis pääsi vähäksi aikaa peuhaamaan.

Varjosiluetti

Juho ja minä
Puistossa oli hevosajelua
Lopuksi käytiin vielä pyörähtämässä Punavuoren ja Hietsun kirppareilla. Kaivarin tai tarkemmin sanottuna Merisataman rannasta ostettiin jäätelöt, kun sinne olimme jättäneet auton parkkiin. Eelis pääsi taas hetkeksi jalottelemaan ja sitten oltiinkin jo ihan valmiita lähtemään kotia kohti.
Kyyhky oksa suussa päivystää
Jugend-linna
Merisataman puisto


Retropaku

Sininen talo
Vaaleanpunainen talo




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti