sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Mikä on seksikästä miehessä?

Mikä on miehessä seksikästä? Joskus nuorena olisin vastannut varmaan jotenkin näin, että komeus, vahvuus ja rohkeus. Miksipä en vastaisi niin myös tänäkin päivänä. Tarkoittaako se siis, että elokuvien sankarit, isot miehet lihaksissaan ja machomeiningissään ovat niitä komeita, vahvoja ja rohkeita. No kyllä sekin tietty kuva seksikkyydestä voi olla, mutta ei se kuitenkaan ole kovin seksikästä. Yleensä ne miehet elokuvissa ovat aika tunteettomia ja kovia. Ei kovuus ole vahvuutta. Se voi olla itseasiassa sitä, että on kovettanut itsessään jotain kun ei halua tulla satutetuksi. Monesti nämä elokuvan miehet ovat myös itsekkäitä ja itseriittoisia. He ovat niin kovia ja vahvoja, etteivät tarvitse ketään, vaan voivat yksin pelastaa koko maailman ja tietävät mitä missäkin tilanteessa tehdä, tai vaikkeivat tietäisikään niin silti ainakin osaavat tehdä oikeat ratkaisut ja selvitä tilanteesta voittajana. No ei tästä sen enempää. Minusta miehen seksikkyys ei ole näissä asioissa. 

Olen oikeasti huomannut viime aikoina, että se mitä minä arvostan miehessä on melko lailla eri kuin mitä elokuvissa annetaan ymmärtää naisten haluavan. Ne asiat mitkä saavat tuntumaan minussa hyvältä, oikein kutkuttamaan vatsan pohjassa, ei ole pelkkä ulkonäkö tai itsekäs machomeininki, eikä myöskään se suomalaisista miehistä tehty sananlasku "ei puhu eikä pussaa", vaan itseään ja toisiaan arvostava mies. Tämä arvostus toki näkyy myös ulkonäössä, mutta ei se tarkoita, että on fitness tikissä. Itsensä ja toisten arvostus tulee näkyviin myös siinä miten hän puhuu ihmisistä ympärillään, niistä jotka ovat paikalla ja jotka eivät ole paikalla. Erityisesti arvostan miehiä, jotka ovat rohkeita rakastamaan vaimojaan elämänsä loppuun asti. Enkä tarkoita tällä sitä, että pysyisivät karseassa avioliitossa pakosta, vaan että he todella rakastaisivat vaimojaan. No tässä suhteessa tietenkin on kaksi osapuolta, ja monesti me naiset emme ole välttämättä niitä kovin rakastettavia. ;)

Minun sydäntäni lämmittää nähdä komeita isiä, rennon tyylikkäissä vaatteissa työntämässä lastenvaunuja. Näitä isiä näkee Helsingissä aika paljon. Olen kuullut, että nykyajan suomalainen isi haluaa viettää aikaa lastensa ja perheensä kanssa enemmän kuin mitä aikaisemmat isit ovat tehneet. Ja tämä on seksikästä. Oikeasti se on. En sano tätä sen takia, että se kuulostaisi jotenkin niin kauniilta ja suloiselta, vaan siinä on oikeasti jotain todella seksikästä, kun mies on vahva ja haluaa huolehtia perheestään. Tiedän myös, että on isiä, joilla itsellään ei ole ollut hyvä isä tai ei ole ollut isää välttämättä ollenkaan ja silloin eväät omaan isyyteen voivat olla hukassa. Mutta osa näistäkin isistä on niin rohkeita ja vahvoja, että he käsittelevät joko terapiassa tai muulla tavalla omaan lapsuuteensa liittyvät haavat ja ovat halukkaita olemaan omille lapsilleen ne isit, joita he itse olisivat tarvinneet. Tämä on minusta rohkeutta ja vahvuutta. Minä rakastan suomalaisia miehiä ja heidän vahvuuttaan ja rohkeuttaan sekä komeuttaan. Itseasiassa rakastan yhtä tällaista suomalaista miestä erityisen paljon, omien lasteni isää. Hän on komea, vahva ja rohkea, eli seksikäs. :) Hän on läsnä meidän perheessä ja kantaa tasavertaisesti vastuunsa meidän perheen hyvinvoinnista. Hän haluaa olla hyvä isä lapsilleen ja laittaa meidät etusijalle, mutta huolehtii myös omista tarpeistaan ja intohimoistaan. Hän on myös tarpeeksi vahva ja rohkea käsittelemään vastoinkäymisiä ja puhumaan tunteistaan sekä antamaan minulle tilaa olla sellainen vaimo ja nainen, kuin mitä minä olen. 

Olkoon tämä kirjoitus siis osoitettu kaikille seksikkäille, suomalaisille, tai no mikseipä kaikille maailman seksikkäille miehille. :) Hyvää miestenpäivää, joka on siis kai kaikki ne muut päivät kuin se yksi päivä vuodessa, joka on naistenpäivä, ja se päivä ei ole tänään. Mutta olkoon tämä erityisesti osoitettu Jukkikselle, minun elämäni miehelle, jolle haluan opetella olemaan hyvä ja ihana vaimo. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti