keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Imetystuoli

Gangsta ja imetystuoli
Olen jo jonkin aikaa suunnitellut, että kirjoittaisin tänne blogiin kaikkia sellaisia hyödyllisiä (tai vähemmän hyödyllisiä) vauvaperheen juttuja, joihin itse olisin aikoinaan halunnut löytää netistä vastauksia. Yksi tällainen on imetystuoli ja tästä siis tässä postauksessa.

Ensinnäkin jo tämä nimitys on niin luotaantyöntävä, ellei se sitten juuri ole niin ajankohtainen, että se onkin juuri niin puoleensavetävä. :) Jos olet raskaana ja suunnittelemassa imettäväsi vauvaa niin tiedät mistä puhun. Jos taas et ole vielä aikeissakaan tulla raskaaksi tai olet mies, niin haluat varmaan jättää lukemisen tähän. Tai sitten voit olla rohkea ja lukea postauksen loppuun asti. Lupaan, että tää teksti ei oo niin kauhea, kuin mitä otsikko antaa ymmärtää.

The Egg-tuoli
(Kuva lainattu netistä)
Minun haaveenani oli saada imetystuoliksi Arne Jacobsenin upean kaunis klassikko, Egg-tuoli. Nimenomaan turkoosilla kankaalla. Osallistuin kavereiden kanssa viime syksyn sisustusmessuilla tämän tuolin arvontaan. Onni ei minua suosinut, vaan tämän kaunottaren voitti joku mies Espoosta. Onnea hänelle. Tuskin meni imetystuoliksi ;)

Se olis ollut niin ihana tohon meidän kulmaukseen. Arpaonni kun ei suosinut niin en myöskään ollut valmis laittamaan "imetystuoliin" 5000 €:a. Kyllä, luit oikein tuon rahasumman! Tämä Egg-tuoli on siis todellinen design-klassikko ja olen tästä tuolin suuresta rahasummasta huolimatta päättänyt toivoa, että joku päivä se tulee koristamaan jotakin meidän tulevaisuuden kodin olohuonetta. Sitä päivää odotellessa ;)

Huomasin, että tästä tuolista myydään myös kopioita ja sellainen olisi ollutkin ostettavan hintainen meidän tämän hetkiselle budjetille. En kuitenkaan periaatteessa tykkää kopioista. Mielestäni jos joku on onnistunut suunnittelemaan jotain todella kaunista, niin ei ole oikein jonkun toisen varastaa tätä menestysideaa ja alkaa tekemään halvempia kopioita. No ehkä se ei ole niin mustavalkoista, mutta en kuitenkaan nyt siis sitä halunnut ostaa.

Siinä se tuoli nyt sit on!
Loppujen lopuksi nykyiseen olohuoneeseemme löytyi imetystuoli Askon mallikappale Alesta. Olin jo melkein luopunut toivosta ja asennoitunut, etten tarvitse mitään imetystuolia, vaan sohva ja sänky saa kelvata. Suurin osa tarkoitukseen sopivista tuoleista kun oli liian tylsiä, epäkäytännöllisiä tai liian kalliita.

Tuolin ostokerralla olimme itseasiassa matto-ostoksilla ja kiertelin kaupassa yksin, kun Jukkis ei enää innostunut näistä ostosreissuista. Kun hän tuli minua ja ostoksiani hakemaan niin pyysin häntä katsomaan kahta eri vaihtoehtoa (tämäkin pyyntö oli vähän siinä ja siinä mihin sain hänet suostumaan). Jukkis heti epäröimättä valitsi värikkäämmän vaihtoehdon, nimenomaan juuri sen takia, ettei hän halunnut tätä tylsempää mallia. Kun tuoli oli sitten ostettu ja olimme sitä kärräämässä ulos kaupasta, aloin epäröimään raitakuosin sopivuutta, että onkohan se sittenkin liian kirjava (hyvin tyypillistä minulle jahkailla siinä vaiheessa kun päätös on jo tehty), mutta aivan kuin rohkaisuna pohdinnalleni, vastaantuleva nainen hyvin epätyypillisen suomalaiseen tapaan kommentoi hyväntuulisena, että olettepa valinneet hyvännäköisen tuolin. No niin olimme :)

Valinta osui nappiin. Tuoli on juuri kiva piristys meidän olohuoneessa, ja värimaailmaltaan se tuo hyvin yhteen keittiön ruokapöydän värikkäät tuolit. Se sopii myös hyvin siihen varsinaiseen käyttötarkoitukseensa, eli imettämiseen. Jokainen joka on tätä harrastanut, tietää, että vauvan kanssa ekat päivät, viikot ja kuukaudetkin vierähtävät paljon tämän toiminnan ympärillä. Sen vuoksi halusinkin ostaa sellaisen tuolin, missä on kiva näitä pitkiä aikoja istuskella.

Ominaisuuksiltaan tämä tuoli ei tietenkään voita reclineria, mikä meillä oli Jenkeissä. Se oli ihana muhkea mokkanahkatuoli, joka sopivasti keinui ja pyöri. Recliner oli kuin pehmeä kiikkustuoli, jonka sait myös makuuasentoon ja mikäpäs siinä oli ottaa pikku nokosia. Aivan täydellinen tuoli imetykseen kaikin puolin. Sellainen ei kuitenkaan tähän nykyiseen kotiin olisi sopinut sisustuksellisesti, joten se siitä.

Ennen Jenkkiaikaa imetystuoliksi olin hommannut puisen kiikkustuolin ja voin sanoa, ettei missään nimessä kannata! Kun istut siinä yhtään kauempaa vauva sylissä samassa asennossa, niin selkänojan puolapuut tuntuvat siltä kuin tulisivat selästä läpi. Silloin imetys sai tapahtua ihan vain sohvalla ja sängyssä. Sohva yleensä on liian pehmeä tähän tarkoitukseen ja pidemmän päälle alkaa tuntua epämukavalta kun olet painunut huonoryhtisenä sohvan pohjalle. Ilman mitään varsinaista imetystuolia siis kyllä ehdottomasti selviät, mutta jos sellaisen haluaa niin suosittelen ostamaan sellaisen missä käsinojat ovat sinulle hyvällä korkeudella tai etteivät ne ainakaan ole liian korkealla ja ettei tuoli ole liian kapea ja ahdas. Myös jonkinlainen tuki niskalle on plussaa. Ensisijaisesti kannattaa miettiä mikä itselle on sellainen kivalta tuntuva tuoli missä voit istua hyvässä ryhdissä vauva sylissä vaikka vähän kauemmin. Sitten läppäri, kännykkä tai muuta viihdettä viereen ja olet valmis vaikka imetysmaratooniin. Äläkä unohda veden juontia. Voilà!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti