lauantai 29. lokakuuta 2016

Testissä Lidlin kasvorasva

Cien Night Cream
Ostin Lidlistä kovin kehutun tai kohutun 3 €:n kasvorasvan ja laitoin testiin. Minulla on tosi herkkä couperosaiho, joka reagoi moniin rasvoihin ja kasvotuotteisiin muuttumalla aivan kirkkaan punaiseksi ja tulikuumaksi. Varsinkin suihkun jälkeen naama on aina ihan tulipunainen. 

Viimevuosina olen käyttänyt Body Shopin tuotteita, erityisesti tehokosteuttaja talvisin on ollut hyvä. Sitä ennen kosmetologin Yonka-tuotteita, Cliniquen tuotteita, Afrikan mustaa saippuaa ja kookosöljyä sekä sheavoita. Saunaan mentäessä aivan ylivoimaisen loistava tuote oli Body Shopin hunajakauranaamio. Sitä sai käyttää vaikka kuinka monta kertaa viikossa ja se suojasi erittäin hyvin kasvoja, eikä kaurapalat olleet liian kovakouraisia couperosaiholle. Valitettavasti tämän tuotteen myynti ja valmistus lopetettiin. En ymmärrä miksi! Sitten kokeilin toista Body Shopin naamiota, joka ei ollut läheskään niin hyvä. Kasvot eivät naamiosta ärsyyntyneet, mutta en kokenut sen kuitenkaan suojaavan kasvoja tarpeeksi löylyn lämmöltä. 

Avenen kasvorasvat

Nyt sitten syksyllä ostin Apteekista couperosaiholle tarkoitettuja Avenen tuotteita ja yllätys yllätys kasvot reagoivatkin näihin menemällä aivan kirkkaan punaiseksi ja kirveleväksi. Netistä luin, että tuotteita käyttäessä pitäisi huolehtia kasvojen kosteudesta ensin ja sitten vasta käyttää kyseisiä hoitotuotteita. No laitoin alle kookosöljyä kun en parempaa kaapista löytänyt, vaikka kookosöljy ei ole kovin hyvä kasvorasva herkkäihoiselle, vaikka muuten niin loistava tuote onkin. Shearasva oli toinen mitä kaapista löysin, mutta siitä olen ollut huomaavinani, että se tukkisi ihohuokoset aika huolella. Kolmas rasva oli tämä Lumenen Ultra Sensitive Light Cream herkkäihoiselle, joka aiheuttaa valtavan kirvelyn kasvoissani heti kun olen sitä levittänyt. Varsinainen skin calming, mitä tuotteen mainostetaan olevan ;)

Tämäkin tuote aiheuttaa
valtavan kirvelyreaktion
No kookosöljyn jälkeen nämä Avenen kasvorasvat eivät ihan niin paljoa enää kirvelleet, mutta kasvot edelleen punoittivat aika mukavasti. Toinen näistä rasvoista; cold cream kuulemma pitäisi soveltua saunanaamioksi, mutta vielä tuotteet eivät ole minua ainakaan vakuuttaneet. No jatketaan nyt vielä näiden käyttöä ja katsellaan miten käy kunhan saan ensin syksyn kuivaaman ihoni tarpeeksi kosteutettua. 

Päätin tähän kosteuttamistarkoitukseen ostaa Lidlistä tämän viime aikoina mediassa esiin olleen kasvorasvan, kun kauppa oli niin sopivasti tuossa läpikulkumatkan varrella ja Body Shopiin en ole saanut aikaiseksi mentyä. Tuotteen väitettiin Kuluttaja- lehden mukaan peitonneen kosteuttamisessaan Stockmannin 270 €:n kasvorasvan. Pitää varmaan siinä mielessä paikkansa, ettei kallein aina ole paras. Maksammehan paljon pelkästä brändistä, mutta olen kuitenkin todella epäileväinen sen suhteen, että vain kolmen euron kasvorasva voisi olla mitenkään paras tai edes hyvä! Väkisinkin mieleen tulee, että jossakin on säästetty kun se on saatu niin edulliseksi. Ja onko se säästö sitten eettisessä tuotannossa vai laadussa, mutta jossain sen luulisi olevan. No tällä kertaa hiljensin omatuntoni äänen ja ostin kyseisen tuotteen ajatuksena, että ostan sitten seuraavaksi tuotteeksi taas tehokosteuttavan kasvorasvan Body Shopista kunhan saan nyt aikaiseksi käytyä kyseisessä kaupassa. 

"Tuotteen väitettiin Kuluttaja- lehden mukaan peitonneen kosteuttamisessaan 
Stockmannin 270 €:n kasvorasvan. "

Eilen illalla tätä Cien kasvorasvaa sitten ensimmäisen kerran kokeilin. Koostumus oli erittäin rasvainen ja paksu, mutta sinällään se ei haittaa kun on kyse yövoiteesta. Iho ei myöskään ärsyyntynyt mitenkään tämän voiteen käytöstä. 
Aamulla pahimmat kuivuudet poskipäistä olivat jo alkaneet näyttää häviämisen merkkejä. Ainut mitä mietin kun katselin kasvojani peilistä, että tukkiiko tämä voide ihohuokoset vai kuvittelenko vain? Se tässä ihossani on ongelma, että kun se on sekaiho, eli rasvainen mutta toisista kohtaa kuivuuteen taipuvainen ja vieläpä erittäin herkkä reagoimaan tiettyihin kemikaaleihin ja ainesosiin, niin sopivien tuotteiden löytäminen on erittäin haastavaa. Enkä valitettavasti vielä tähän ikään mennessä ole päässyt selvyyteen siitä mitkä ainesosat tätä ärsytystä erityisesti aiheuttavat!

No nyt jatketaan testausta tällä Lidlin rasvalla ja sitten jonkun ajan päästä kokeilen näitä Apteekin Avenen tuotteita tähän vielä päälle. Katsotaan mitä kasvot tykkää. Ja vaikka Lidlin tuote olisikin hyvä niin voi olla, että en sen käyttäjäksi silti jää, koska edelleen epäilen sen eettisyyttä.

Olisi kiva kuulla muiden herkkäihoisten kommenteja; mitkä tuotteet olleet hyviä ja mitkä eivät?


Lidlin kasvorasva

Tässä linkit Kuluttaja-lehden tekemään kasvorasvatestiin:

http://www.talouselama.fi/uutiset/testin-tyly-tulos-270-euroa-maksava-tuote-haviaa-3-euroa-maksavalle-6593733

http://kuluttaja.fi/testit/kosteuttavat-paivavoiteet/









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti