torstai 13. lokakuuta 2016

Ovatko pitkät perhevapaat loukku äidille?



Ovatko pitkät perhevapaat loukku äidille? Onpa provosoiva otsikko, joka heti sai minut vangittua. Tulin juuri maalauskurssilta kotiin ja Jukkis oli laittanut pojat jo unten maille. Ilta siis vapaa nukutus touhuista. Tartuin läppäriin ajatuksena kirjoittaa blogiteksti ihan jostain muusta aiheesta kuin tämä, mutta valitettavasti (?) satuin avoinna olevasta televisiosta huomaamaan tämän provosoivan keskusteluaiheen ja tässä sitä nyt mennään.

En ole politiikko, vaikka politiikkaa tykkään kyllä jonkun verran seurata, enkä nyt lähde tähän keskusteluteemaan sen syvällisemmin. Haluan vain sanoa, että itse olen kokenut tämän mahdollisuuden saada olla kotona hoitamassa omia lapsiani erinomaisena asiana! Se on etuoikeus ja Suomen ylpeys. Muistan kun Jenkeissä käppäilin vaunulenkillä Eelis-vauvan kanssa, tunsin vain suurta kiitollisuutta siitä, että saan olla niin paljon kotona hoitamassa häntä. Satuin kaupassa törmäämään erääseen äitiin, joka sydän kurkussa kassalla kertoi hänellä olevan Eeliksen ikäinen vauva kotona mutta, että hänen oli pitänyt palata takaisin työelämään lapsen ollessa vasta kolmen viikon ikäinen. Ajatus tästä kouraisi omaa sydäntäni. Onneksi on ollut ihmisiä, jotka menneinä aikoina ovat meille Suomessa tämän järjestelmän taistelleet ja rakentaneet, että on mahdollista olla kotona kun lapset ovat pieniä. Mitä typeryyttä jos meidän sukupolvi nyt sitten tämän romuttaisi?


Itselle on ollut etuoikeus..
..saada olla kotona
..omien lasten kanssa
Enkä myöskään ymmärrä miksi jotkut haluaisivat poistaa vanhempien omaa päätäntävaltaa sen suhteen miten perhevapaat jaetaan. En jaksa sellaista ideologiaa, jossa ajatellaan, että ihmiset itse eivät ole voimallisia päättämään omaa elämäänsä koskevista asioista, vaan yhteiskunnan täytyy pakottaa heidät valitsemaan "oikein". Vitsi mitä holhousta. Tällainen saa mun karvat pystyyn.

No mutta ei tästä nyt sen enempää :) muuta kuin, että voin yhtyä tässä seuraamassani A-talk-keskusteluohjelmassa kokoomuslaisen asianajajaäidin sanomaan lauseeseen: "En usko tasa-arvoon, joka on pakotettua". En usko minäkään. Joku tolkku tähän Suomen holhouspolitiikkaan, jossa ajatellaan, että yhteiskunnan eliitti tietää parhaiten mikä kenellekin on parasta ja kansaa täytyy joka asiassa kasvattaa pakolla ja rangaistuksella ja pistää lapset mahdollisimman nuorena laitoksiin kasvamaan. Tämähän on kuin kommunismissa konsanaan. ;)

Meillä isi on aktiivisesti lasten elämässä mukana..
..ollut alusta lähtien..
..vaikka äiti on pitänyt perhevapaat
Olisihan se mahtavaa jos molemmat vanhemmat voisivat olla kotona hoitamassa omia lapsiaan, eikä tarvitsisi tehdä pitkää työpäivää poissa kotoa. Miksi ei voisi olla paremmat palkat ja enemmän aikaa perheelle kokonaisena perheenä? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti