maanantai 3. lokakuuta 2016

Babyshowerit

Kaunis kattaus
Ihanat babyshowerit olivat sunnuntaina. Ystäväperheen uuden vauvan laskettuaika on tämän kuun lopulla. Jännää oli, että eräs toinen vauvajuhliin kutsuttu äiti oli parasta aikaa synnyttämässä. Me muut nautimme juhlista, kun toinen oli juuri parhaillaan täydessä synnytystouhussa Kätilöopistolla. Aika villiä.

Sitten olin minä maha pyöreänä ja kolme muuta äitiä synnyttänyt viimeisen vuoden sisään. Eli tämä kertoo hyvin siitä, että vauvajuhlia on ollut viime vuosina! Toki paikalla oli myös niitä, joilla synnytyksestä oli kulunut jo runsas tovi tai ei synnytystä takana ollenkaan.

Vauvajuhlat ovat ihania ja vaikka olen tässä miettinyt, että pitäisinkö tälle kolmannelle babyshowereita ollenkaan, koska olen niin tiuhaan synnytellyt ja näitä vauvajuhlia on vähän väliä, niin aloin nyt kuitenkin pohtia, että pitäisinkö sittenkin. Tämäkin ajanjakso on nimittäin joskus ohi.

Masukakku

Suloinen pikku jalka
Nyt monet ystävät saavat vauvoja, mutta sitten tulee aika, ettei niitä enää tule tai tehdä, vaan elämässä on muut kuviot; lapset ovat isoja ja aika keskittyä uraan ym. Joten ehkä minä nyt sit kuiteskin haluan pitää myös tälle meidän kolmannelle ihanat odotusjuhlat. Voisihan sitä pitää ne vaikka vähän erilaisena.. Ottaa isäkin mukaan.. Tai sitten vain pitää perinteiset babyshowerit ja nauttia täysin rinnoin tästä ajasta.

Onhan se kuitenkin niin erityistä olla raskaana ja saada taas uusi pienokainen ja joskus ei tosiaan sitten enää ole tällaisia juhlia mahdollista pitää, ainakaan olla itse se juhlittava; nauttia kauniista kattauksesta, hyvästä ruoasta ja söpöistä vauvalahjoista. Se on niin parasta näissä söpöissä vauvajuhlissa, sekä tietenkin ystävien seura ja rohkaisu synnytykseen liittyvissä asioissa. Jälkimmäinen kai se tärkein juttu kuiteskin on :)


Hedelmävaunut

   
Vesimelonirattaat olivat niin söpöt
Netistä löytyy kivoja ideoita
Babyshowereista yleisesti muutama sana. Juhlahan on tullut meille Suomeen Yhdysvalloista ja perinteisesti sitä on juhlistettu vain ensimmäisen lapsen kohdalla. Meillä ystävien kesken on kuitenkin ollut tapana juhlia niitä myös seuraavien lasten kohdalla. Jokainen raskaus on kuiteskin niin yksilöllinen ja synnytys aina jollain tapaa uusi ja haastava tilanne.

Juhlista on myös käytetty nimitystä Mother's blessing ja meillä seurakuntapiireissä varsinkin on hyvin tavallista, että keskeisessä osassa on äidin puolesta rukoileminen ja siunaaminen tulevaa koitosta varten.

Juhlia ei välttämättä tarvitse järjestää suurella budjetilla. Jos jokainen osallistuu nyyttäriperiaatteella tarjolle pantaviin, niin kenellekään ei tule liian suurta osuutta sen järjestämisestä eikä rahallisista kustannuksista. Lahjojakin saa jokainen ostaa tai tehdä itse oman sen hetkisen budjettinsa mukaan.

Vaikka juhlien järjestämistä voi jakaa, niin jonkun tietenkin täytyy juhlista yleensä olla vastuussa, muuten mikään juttu ei tule hoidetuksi. Yhden täytyy olla siis se koolle kutsuva liima, joka on yhteyksissä tulevaan äitiin ja kutsuttuihin. Perinteisesti tuleva äiti on se, joka tekee kutsulistan ja päättää päivämäärän, mutta ei muuten osallistu juhlien järjestelyihin kuin paikalle saapumalla. Voihan sitä toki tehdä asiat eri tavallakin. :)

Vauvakoristeluja seinällä

Edullisestikin saa kaunista

Vauvanvaatteet ovat itsessään niin söpöjä
Villasukat talvivauvalle tarpeelliset
Kommenttiosioon saat vapaasti kirjoittaa ajatuksia ja ideoita liittyen babyshoweriin. Minkälainen on oma kokemus kyseisistä juhlista ja onko jotain kivoja lahja- tai järjestelyideoita, mitä toiset voisivat hyödyntää? Mother's blessing <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti