perjantai 2. syyskuuta 2016

Kotona jälleen- mistä aikaa suursiivoukseen?

Nyt on mummolareissut reissattu. Eilen ajettiin takas kotiin ja tänään käytiin vielä Jukkiksen isän luona Espoossa. Sitä ennen aamupäivällä Jukkis kävi hoitamassa kouluasioita Kaisaniemen kirjastossa ja mentiin siitä sitten Hakaniemen Juttutupaan lounasbuffetille. Tuli aika ähky. Ruoka oli hyvää ja myös pojat tykkäsivät. Itse yllätyin miten mukavan freesin makuista ruoka oli, ei ollenkaan sellaista rasvamättöä. Menu oli Kanaa burgundinkastikkeessa, Kesäkurpitsaporkkanapaistosta sekä Provencen perunoita. Salaattipöytä oli myös runsas ja mukavan monipuolinen. Jälkkäriksi oli kahvi/tee sekä suklaa-sitruunavaahto.


Juttutupa harmaassa rakennuksessa

Töölönlahden rannalta

Vanhaa arkkitehtuuria

Juttutuvan terassi
Ruokajuomana oli vain vettä ja Jukkis kaipaili kotikaljaa, muuten ei mitään valitettevaa. Ruoan jälkeen käppäiltiin hiukan Töölänlahdenrantaa pitkin sekä Hakaniemen torin poikki. Toiveena oli, että pojat olisivat jo kävellessä nukahtaneet vaunuihin ja jatkaneet unia Espoon papan luo ajettaessa. Näin ei kuitenkaan käynyt. Pojat eivät malttaneet nukahtaa, vaan seurasivat mielenkiinnolla ihmisvilinää. Autoonkin nukahtivat vasta vähän ennen määränpäätä. Odotettiin sitten autossa sen aikaa, että heräsivät. Itsekin otin siinä samalla auton etupenkillä pienet päiväunet.

Reissuväsymys vähän painaa. Viikonloppu aikaa huilahtaa ja suunnata katseet kohti syksyä ja tulevaa talvea. Nurmes-reissulta matkaan lähti monta kassillista vauvan vaatteita ja pitäisi alkaa niille raivaamaan jostakin tilaa. Käydä vähän poikien vaatteita myös läpi ja laittaa osa kirpparille eteenpäin. Kaappitilat ja muutenkin neliöt alkavat tulla vastaan. Olen suunnitellut hommaavani sängyn alle laatikoita, niihin voisi laittaa esimerkiksi liinavaatteet ja saada näin yksi kaappi vapaaksi vauvan vaatteille. Kylppäriinkin voisi hommata jonkun hyllykön. Ollaan myös suunniteltu, että Jukkiksen studio/työhuone annettaisiin Eelikselle ja Juholle ja meidän makkariin siirrettäisiin osa työhuoneen kamoista sekä vauvalle paikka. Alkaa vähän ahdistaa, kun tilat on niin pienet, mutta ei auta kuin yrittää selvitä :) Ei jotenkin huvita tässä vaiheessa alkaa uutta asuntoa hommaamaan. Parempi nyt olisi varmaan asua tässä siihen asti mitä Jukkis opiskelee ja katsoa minne sen jälkeen suunnataan.

Autokin käy aika ahtaanpuoleiseksi tämän kolmannen saavuttua. Testattiin, että turvakaukalo mahtuu auton takapenkille kahden muun istuimen lisäksi. Hyvä näin, niin ei tarvitse uutta autoa alkaa etsimään. Mutta kaikesta selviää ja jospa nämä ahtausasiat olisivat vain väliaikaista ja ohi nopeammin kuin ollaan ajateltu. Haaveissa siis isompi asunto ja mahdollisesti isompi autokin, mutta nyt mennään näillä ja pitää olla kiitollinen näistä mitä on. On kiva koti ja hyvä auto. Kaksi tervettä lasta ja kolmas tulossa.

Tomaattikeittoa kotona päivälliseksi

Pitäisi myös saada tehtyä suursiivous ennen vauvan saapumista. Seinät ja katot jynssätä sekä ikkunat pestä. Tässä asunnossa ikkunat likaantuvat niin nopeasti, alhaalla kadulla on niin vilkas bussiliikenne ja pakokaasun saaste sekä katupöly nousevat ylös. Lasinen parvekekin pitäisi pestä talven varalle- pojat aina räpeltävät siellä alalaseja samalla kun leikkivät veden kanssa. Kylppäri ja sauna kaipaavat myös suursiivousta. Hyvinhän tässä pitäisi olla aikaa kaikki tämä tehdä, mutta tuntuu, että taaperoiden kanssa ihan päivittäinen siivous vie niin paljon aikaa. Joka välissä joku paikka on sotkussa ja kun teen lämpimän ruoan kaksi kertaa päivässä, plus kaikki muut ruokailut siihen päälle, niin ihan vain näiden jälkien siivoaminen vie aikansa, saati sitten kaikki muu siihen päälle. Normi pyykinpesu, imurointi ja luutuaminen sekä tavaroiden paikalleen laittaminen. Eikä siinä mitään jos vain kotona haluaisi olla, mutta kun me tykätään aika paljon olla menossa, ainakin ulkoilla niin siinä sen heti alkaa nähdä, että jostakin on tingittävä. Täytyy varmaan salilla käynnistä hiukan nipistää ja ottaa siitä enemmän aikaa siivoamiseen tai sitten niistä omista päiväunista ;)

Tässä osuva kuva Facebookista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti