lauantai 10. syyskuuta 2016

Kuvia mummola reissuilta



Laitan tähän vielä muutamia kuvia Itä-Suomen reissulta. Jukkiksen äiti täytti 60-vuotta ja se oli yksi syy miksi haluttiin nyt käydä mummoloimassa. Ajallisestikin nyt oli paras sauma käydä vielä ennen syksyn askareiden alkua, mutta myös elokuun alun menojen jälkeen. Haaveissa oli, että nyt kesällä olisimme menneet parin kaverin kanssa ulkomaanmatkalle, mutta loppujen lopuksi tulimme siihen tulokseen, ettei ole järkevää käyttää rahoja nyt sellaiseen. Tulossa on taloudellisesti tiukka syksy. Mukava oli kuitenkin mennä edes kylpylälomalle, josta kirjoitinkin jo aikaisemmin.

Mummo 60 v.
Varsinaisia juhlia Jukkiksen äiti ei pitänyt, mutta oli mukava kuitenkin olla paikalla itse syntymäpäivän koittaessa ja antamassa muiden mukana lahjaa päivänsankarille.

Eeliskin antoi päivänkakkaroita
Samalla reissulla tuli käytyä myös Jukkiksen tädin ja isomummin luona. Isomummi onkin niin hauska tapaus. Eelis tykkää monesti hiukan raisusta meiningistä ja tämä Aini-mummo aina niin mukavasti riehaantuu Eeliksen kanssa ja saa tämän juoksemaan pitkin pientä mummon asuntoa. Jukkiksen toinen täti miehensä kanssa oli myös samaan aikaan käymässä ja oli mukava nähdä heitäkin pitkästä aikaa. He asuvat nykyisin talvet Espanjassa, joten sen puoleen heitä ei ole viime vuosina tullut kovin useasti nähtyä.

Kukat kuuluu juhlaan
Vierailtiin myös Jukkiksen serkun luona. Muistan käyneeni heillä ensimmäisen kerran ihan heti seurustelumme alkuaikoina, 19-vuotta sitten. Hän silloin odotti nuorinta lastaan ja vanhin poikakin oli vasta parin vuoden ikäinen. Nyt viime vuosina on valitettavasti tullut heillä käytyä harvanlaisesti. On aina niin monta paikkaa missä käydä ja aikaa rajallisesti.

Tälläkin reissulla tuli näiden lisäksi tietenkin vietettyä aikaa minun vanhempieni kanssa sekä siskon ja hänen lastensa kanssa. Nähtiin myös Jukkiksen siskoja ja poikien serkkuja sieltä suunnalta. Mukava matka oli, vaikka olikin aika tukotettu vierailujen suhteen. Vanhaan koulukaveriinkin törmäsin kauppareissulla ja oli hänenkin kanssaan mukava vaihtaa edes pari sanaa, kun tapaaminen ei muuten ole onnistunut.

Mökillä kalalle lähdössä
Eelis innokkaana













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti