lauantai 17. joulukuuta 2016

Valmis synnyttämään

Nyt olen valmis synnyttämään ;-) Eilen oli babyshowerit ja mut siunattiin ihanasti synnytystä ja uutta ajanjaksoa varten. Lisäksi vauva on nyt virallisesti täysiaikainen, koska raskaus on kestänyt 37+1 eli olen toisinsanoen raskausviikolla 38 menossa. Tietenkin olisi hyvä jos vauva vielä jonkun aikaa pysyisi masussa. Olen ymmärtänyt, että mitä aikaisemmin syntyy, niin sitä todennäkäisemmin olisi keltaisuutta ja voisi joutua olemaan lämpölampun alla. En toisaalta tiedä miten tämä lämpöhoito käytännössä annetaan, että tarkoittaako se kuitenkin sitä, että vauvan saa pitää itsellään ja lämpöhoitoa annetaan vain osan aikaa päivästä. Kysyin asiasta kätilösiskoltani kun netistä tietoa ei oikein löytynyt. Kuulemma suositus lämpöhoidolle on 20h/vrk, mutta nykyisin on olemassa lämpöpatjoja tms. joita voidaan antaa myös vauvalle kotiin, joten kai siitäkin sitten selviäisi siten, että vauva-arki voisi alkaa mahdollisimman normaalisti.

Molemmilla pojilla on esiintynyt hieman keltaisuutta, mutta ei niin paljoa, että olisivat saaneet lämpöhoitoa. Eelis syntyi päivä ennen laskettua aikaa. Juhon laskettua-aikaa puolestaan ei osattu tarkasti määrittää. Olin silloin Jenkeissä kun tulin raskaaksi ja siellä ultraan meno olisi maksanut 1000€. Kun tulin Suomeen otin heti yhteyttä neuvolaan, mutta koska minulla ei ollut hätää saada tietää vauvan mahdollista rakennepoikkeavuutta, en enää saanut ultra-aikaa. En tajunnut, että laskettuaika määritellään tässä ensimmäisessä ultrassa. Olisin siinä tapauksessa mennyt vaikka yksityiselle jos en olisi päässyt enää kunnalliselle.

Alkuun Juhon laskettuaika oli 27.11 kuukautisten perusteella. Toisessa ultrassa kuitenkin, vaikka kätilö painotti, ettei siinä enää pystytä määrittelemään laskettua aikaa kovin tarkasti, uudeksi ajaksi laitettiin 7.12, koska vauva vaikutti kuitenkin olevan mitoiltaan laskettua-aikaa pienempi. Itse taas tiesin, ettei laskettuaika voi olla 7.12, vaan joko se on 27.11 tai 13.12.

Loppujen lopuksi Juho syntyi 2.12, joten ota siitä nyt selvää, että mikä hänen oikea laskettuaikansa oli. Oliko se 27.11 ja hän syntyi pari päivää yli lasketun ajan, vai syntyikö 11 päivää ennen lasketun ajan. Kättärillä lyhyesti asiasta kysyin ja terveydenhoitaja vain heitti, että ennemmin olisi ennenaikainen kuin kauheasti yliaikainen.

Juho noin päivän ikäisenä Kättärillä

Nyt puolestaan kuulin, että jos olisi syntynyt etuajassa vauvakinaa olisi todennäköisesti ollut enemmän, joten jäin miettimään, että ehkä se kuitenkin olisi ollut se aikaisempi laskettuaika. Varsinkin kun koko raskausajan minulla oli sellainen tunne, että Juho olisi saanut alkunsa Reddingissä eikä Kalifornian pääkaupungissa Sacramentossa. Ja muistan myös silloin Redding-aikana saaneeni elämäni ensimmäisen ovulaatiovuodon ja Juhon hedelmöityksen voineen ajallisesti sattua juuri niihin aikoihin. Tai ovulaatiovuodoksi sitä silloin ajattelin, koska en oikein miksikään muuksi sitä ole keksinyt, ellei nyt sitten kierto olisi ollut aivan sekaisin, mikä toisaalta myös voi olla mahdollista, koska imetin kuitenkin vielä silloin. Kierto kyllä oli alkanut jo selkeästi näyttää tasoittumisen merkkejä, joten sen olisi todella täytynyt heittää härän pyllyä juuri tuona kuukautena.

Toisaalta toisessa ultrassa laskettua-aikaa myöhennettiin, joten sen perusteella ajattelin, että ehkä oikeampi päivä kuitenkin oli se 13.12. Ota tästä nyt selvää ;) Olisi vain kiva tietää ihan uteliaisuudesta ja jotta voisi spekuloida Eeliksen ja Juhon syntymän perusteella tämän kolmannen vauvan tulevaa syntymäpäivää.

Olen ollut niin valmis synnyttämään ja ollutkin varma, että vauva syntyy hetkenä minä hyvänsä, mutta nyt kun eilen annoin siihen luvan, niin tuntuu ihan siltä kuin mitään oireita lähestyvästä synnytyksestä ei enää olisikaan. Viime yönkin nukuin niin hyvin kuin vain on mahdollista. Olisihan se ihana jos vielä odottelisi masussa ja syntyisi tosiaan vaikka siinä uuden vuoden vaihteessa kahden viikon päästä. Kerkeäisin hyvin vielä saada alta pois ensi viikon koulupäivät ja pari asiakastapaamista sekä viettää joulunajan rauhoittuen. No katsotaan miten käy :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti