keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Tuomaan joulumarkkinat

Tuomiokirkko ja markkinat

Käytiin maanantaina hakemassa joulumieltä Senaatintorin joulumarkkinoilta. Ensi alkuun harmiksemme huomattiin, että Helsingin kantakaupungin pysäköintimaksut olivat kaikki siirtyneet ykkösvyöhykkeeseen ja neljä euroa tunnilta auton pysäköimisestä on aika tuntuva hinta. No eipähän tarvinnut koko päivää kaupungilla hengailla ;)

Tuomaan markkinat on Helsingin vanhin ja suurin ulkoilmassa järjestettävä joulutori. Näin luin nettisivuilta. The Huffington Post on nostanut sen Euroopan kymmenen parhaan joulutorin joukkoon. Kuulemma markkinoilla käykin paljon myös ulkomaalaisia turisteja.

Mukava oli vaihteeksi ulkoilla markkinahumussa, eikä aina vain tässä kodin lähellä. Maanantaisena aamupäivänä tosin ei ollut kovin suurta jouluhumua eikä väenpaljoutta, joten ei tarvinnut kovin kauaa jonottaa lasten karuselliin ja ruokapaikkoihin. Joulupukin luoksekaan ei ollut tunkua, mutta tyydyttiin silti vain katselemaan häntä pienen matkan päästä kun tiedän, ettei Eelis ole kaikkein rohkein joulupukin ystävä.

Eelis karusellissa pyörää polkemassa

Juhon kanssa auton kyydissä

Karuselli oli ilmainen

Karuselli oli hauska juttu. Eelis sai ensimmäisenä jonossa valita mihin laitteeseen menee ja valitsi epäröimättä edellistä karusellikierrosta seuranneena itselleen punaisen polkupyörän. Juhon kanssa istuttiin pyörän takana olevaan autoon. Sitten nautittiin markkinaruoaksi lähi-idän sapuskaa, joka olikin oikein herkullista. Pojille ostettiin ihan vain hodarit. Kotiin viemisiksi lähti herkullisia Suomessa käsinvalmistettuja kermakaramelleja. Nami!

www.fudgelove.com

Lounas


Fudge Love

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti