keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Vappu maalla

Ennen kesäopintojen alkua Jukkiksella oli pari viikkoa lomaa, joten päätimme käydä pyörähtämässä Nurmeksessa, mummoja ja ukkeja tapaamassa. Ajomatkat menivät poikien kanssa yllättävän kivuttomasti. Viimeksi kävimme Nurmeksessa joululomalla ja silloinkin matka meni ihan jees, lukuunottamatta sitä kun Gangsta-koira kakkasi kinkkuripulinsa autoon ja -20´C:n pakkasessa piti sitä sotkua siivota vastasyntynyt vauva kainalossa! Onneksi penkin suojana oli viltti, eikä siitä nyt sen enempää :)

Tälläkertaa yövyttiin pari yötä molemmissa mummoloissa ja vietettiin aikaa myös isomummin kanssa. Lisäksi Eelis näki serkkujaan, jotka olivat kovasti odottaneet nuorimpien serkkujensa vierailua. Erityisesti kolmevuotias serkkupoika oli odottanut Eelistä ja oli ostanut vapputorvenkin lahjaksi. Kertoi myös innokkaana mitä kaikkea aikoi Eeliksen kanssa leikkiä. Hienoista suunnitelmista huolimatta, yhteiset leikit taisivat enemmänkin olla sitten loppujen lopuksi kiistaa tietyistä leluista. ;) No se kuuluu tuohon ikään. Hellyttävää oli, kun serkkupoika syötti Eelikselle omaa jäätelöään, kun toinen ei siinä tilanteessa enää saanut omaa jätskiä. Serkusten touhuja oli kiva seurata ja muutenkin maalla oli mukavaa. On huippua, että pojilla on isovanhempia ja serkkuja, kenen luona vierailla.




Ei niin mukavaa oli se, kun vapun aattona tupsahti takatalvi! Keskiviikko-iltana alkoi pyryttää lunta ja sitä satoikin semmoiset 20cm. Muutenkin lunta oli enemmän kuin Helsingissä ja ensimmäistä kertaa sai Eelis pukea kurahousut jalkaansa, kun pihat olivat sellaisessa kunnossa. Torstaipäivänä olimme suunnitelleet menevämme Jukkiksen äidin luokse ja sai vähän miettiä uskaltaako sitä kesärenkailla lähteä sinne ajamaan. No asfalttitie oli sen verran sula, että uskalsimme varovasti ajella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti