torstai 14. marraskuuta 2013

Terveisiä Norjasta!


Pohjoismaalaista erämaata
Joka toinen maanantai täällä kokoontuu Nordic-ryhmä. Tämän kotiryhmän tarkoituksena on tutustuttaa skandinaavi opiskelijat toisiinsa ja rukoilla sekä ylistää yhdessä. Viime kerralla oli mielenkiintoista saada kuunnella ensimmäistä pohjoismaalaista, joka oli tullut tänne kouluun. Hän oli nyt vierailulla Reddingissä ja tämä norjalainen pastori kertoi meille tarinansa.

Hän tuli Bethelin raamattukouluun vuonna 2004, kun koulu ei ollut vielä mitenkään tunnettu kristittyjen keskuudessa. Hän oli saanut profetian, että hänen olisi hyvä tutustua kalifornialaiseen pastoriin nimeltä Bill Johnson. Tämän profetian antoi torontolainen Marc Dupont, joka tunsi sekä Bill Johnsonin, että tämän norjalaisen pastori Sverren. Profetian innoittamana, Sverre alkoi googlailla Bill Johnsonia ja Reddingiä. Netistä vaan ei oikein tahtonut löytyä mitään tietoja kyseisestä pastorista tai saati koulusta. Ainoa Bill Johnson, jonka hän oli alkuun löytänyt oli countrylaulaja :) Loppujen lopuksi Sverren kuitenkin onnistui löytää melko "kämäiset" nettisivut ja Bill Johnsonin yhteystiedot. Ystävien kummastukseksi Sverre matkusti Kaliforniaan ja otti osaa Bethelin School of Supernatural Ministryyn. Koulussa ollessaan Sverre näki näyn, että Reddingin ja Pohjosmaiden välille tulee silta, jota pitkin virtaa opiskelijoita edestakaisin ja että hän saa toimia tässä tien avaajana. Tämä näky toteutuu parasta aikaa! Pohjoismaista on jo useamman vuoden ajan matkustanut Reddingiin valtavat määrät opiskelijoita.

Sundial Bridge, Redding
No koulu oli mahtava ja takaisin Norjaan palattuaan Sverre oli rukoillut, että onko joku kenen pitäisi mennä tähän kouluun. Hetken päästä nuori 17-vuotias mies tulee kysymään, osaako hän suositella hyvää raamattukoulua. Itsekin raamattukoulun johtajana Sverre suosittelee omaa kouluaan ja sanoo sen olevan hyvä vaihtoehto, mutta että jos nuori mies haluaa osallistua parhaaseen, niin hänen tulee matkustaa Kaliforniaan asti. Sinne tämä ja eräs toinen nuori sitten matkustivat. Kolmen vuoden päästä kouluun osallistui jo 50 norjalaista.

Viime kertaisessa Nordic -illassa Sverre jakoi muitakin asioita sydämeltään. Hän mm. kertoi, että koulussa ollessaan hänen vaimonsa sairasti MS-tautia. Sverre rukoili silloin Jumalalta, että anna heillä olla varaa matkustaa tänne niin monta kertaa kuin on tarpeen, että hänen vaimonsa parantuisi. Vaimo on ollut nyt viisi vuotta täysin terve!! Ja käynyt Reddingissä muistaakseni yhdeksän kertaa.

Sverre kertoi myös parantumisista, joita hän on saanut olla näkemässä Norjassa ja muissa Pohjoismaissa. Eräälle färsaarelaiselle naiselle oli mm. kasvanut jalkapohjaluu, joka tältä oli uupunut. Sverre myös kehoitti iloitsemaan jokaisesta parantumisesta, pienestä ja suuresta. Jokainen parantuminen on nimittäin suuri ihme! Hän kertoi nuorten norjalaisten evankelistojen alkaneen sanoa, ettei tapahtunut kovin kummoista jos (vain) pääkipu väistyi tai varvas parani. Hän sanoi, että vuosia aikaisemmin heillä oli tapana mennä kadulle rukoilemaan sairaiden puolesta, eikä yhtään parantunut. Heillä oli tiedonsanoja, jopa tiesivät ihmisten nimet etukäteen, mutta kukaan ei parantunut. Nyt parantumisia tapahtuu kokoajan! Läpimurto tällä alueella on tapahtunut. Sverre toi esiin, että sellainen joka on ollut omalta osaltaan mukana tuomassa tätä läpimurtoa, osaa myös sitä arvostaa, ehkä paremmin kuin sellainen, joka vain astuu tähän läpimurtoon. Tällaista tällä kertaa.

Suomen kesä ja apila
Joka tapauksessa oli mahtava kuulla mitä Jumala tekee meidän naapurimaissa! Aika villiä. Laita vaan rohkeasti palautetta jos teksti herättää tunteita tai kysymyksiä. Tai jos sinulla on jotain mihin haluaisit Jumalan vastaavan, esim. parantumisen alueella, niin "let us now" ja me täällä Jukkiksen ja muiden kanssa rukoillaan asian puolesta.



1 kommentti:

  1. Korjaus tekstiin!! Sverre ei itse osallistunut kouluun, mutta vieraili siellä. Ei siis ollut ensimmäinen Skandinaavinen koululainen, vaan vierailija :)

    VastaaPoista