torstai 21. marraskuuta 2013

Elämästä kyllänsä saaneena

Syksy on täälläkin kääntynyt talveen. Laitan tähän kuitenkin vielä pari syksyistä kuvaa viime viikolta. Tänään ja eilen on ollut ensimmäiset oikein kylmät säät :) ja siitä uskaltaisin sanoa talven jo tulleen. Jotkut ystävistä Suomesta ovat kylläkin sanoneet, että älä sano, että on muka kylmä, kun täällä on päivällä ollut jotain 10 astetta! Mutta se tuntuu kylmältä :D vaikkei olekaan mitään verrattuna Suomen keleihin.

Talot eivät ole täällä niin lämpimiä kuin Suomessa ja siksipä varsinkin aamuisin saa pukeutua villasukkiin ja fleecepaitoihin. 

Ollaan mietitty josko Gangstallekin pitäisi ostaa paksumpi peitto, kun varastaa aina Eeliksen peitot jos vaan saa siihen tilaisuuden. Joku oli laittanut Facebookiin söpöjä kuvia, kuinka koiranpentu nukkuu lapsen kanssa päiväunet milloin missäkin asennossa. Me naurettiin, että meillä se menee niin, että Gangsta vie Eeliksen peitot ja kääriytyy niihin itsekkäästi Eeliksen jäädessä viereen ilman peiton peittoa kylmissään makoilemaan!! Reilu peli. Kääpiöpinsereistä onkin sanottu, että ne on itsekkäitä :D ai jaa!

Kirjoitin vaihteeksi myös englannin kielisen blogitekstin. Ajatuksia elämän lyhyydestä jne. Check it out! :)

On mielenkiintoista, kun Raamatussa sanotaan miten mm. Mooses, Daavid ja Job olivat kuoleman koittaessa saaneet elämästä kyllänsä. On mahtavaa ajatella, että voit elää niin täyden elämän, että sitten kun on aika lähteä niin sitä on oikeasti valmis siirtymään tästä ajasta ikuisuuteen. Ajattelepa sitä! Se on jotain, minkä haluaisin itsekin saavuttaa. Vanhana istua kiikkustuolissa ja olla niin täynnä elämää, että on saanut ihan kylläkseen ja sitten astua Taivaan kirkkauteen!


Bless, ja hauskaa joulun odotusta!


Lying on your deathbed

I'm just reading a book and the writer is asking a dangerous question: When you are lying on your deathbed and thinking about your life, what do you want to be known for? What is the most important to you then?

Mexican grandmum and a girl



I said it's a dangerous question and for that I mean that it's a little bit scary to think about these things. Life is going so fast and there is only one life that has been given to us. I'm not talking about the eternal life now. We all will live forever and the most important thing is that you decide to live your eternal life in heaven and in a relationship with God. But what I'm talking about now is that you have one life here on earth and it's right now. How are you going to live this life?

So many have come to say to me when I'm with Eelis that ”oh, I so remember that time when my children were small and now they are 17, 20 or 30 years, it was like yesterday”. And they encourage me to enjoy my daily life with Eelis. (Most of these conversations have been when I have been washing Eelis' poopy bottom in public bathrooms ;D )


One day my life has come to its end and how do I see my life then? Am I happy or am I feeling bad because of the choices I made or didn't make. It's wisdom to take a moment to look at your life from the end and work backwards. Answers to these questions can be the motivators of your life and you can start to take steps to fulfill your dreams in life. Every person has their own dreams. We are not meant to be the same. You can see this if you think that every person has their own fingerprint. We all are unique and different. We have different kind of giftings and orientations in life. Enjoy being yourself! And live your life, not the life of someone else.
This is the book I'm reading

I know it can be also a little bit overwhelming to start to think about these things but it's not my goal here. I just want to encourage you to enjoy every moment of this trip and to be brave to make good choices in life :)


torstai 14. marraskuuta 2013

Terveisiä Norjasta!


Pohjoismaalaista erämaata
Joka toinen maanantai täällä kokoontuu Nordic-ryhmä. Tämän kotiryhmän tarkoituksena on tutustuttaa skandinaavi opiskelijat toisiinsa ja rukoilla sekä ylistää yhdessä. Viime kerralla oli mielenkiintoista saada kuunnella ensimmäistä pohjoismaalaista, joka oli tullut tänne kouluun. Hän oli nyt vierailulla Reddingissä ja tämä norjalainen pastori kertoi meille tarinansa.

Hän tuli Bethelin raamattukouluun vuonna 2004, kun koulu ei ollut vielä mitenkään tunnettu kristittyjen keskuudessa. Hän oli saanut profetian, että hänen olisi hyvä tutustua kalifornialaiseen pastoriin nimeltä Bill Johnson. Tämän profetian antoi torontolainen Marc Dupont, joka tunsi sekä Bill Johnsonin, että tämän norjalaisen pastori Sverren. Profetian innoittamana, Sverre alkoi googlailla Bill Johnsonia ja Reddingiä. Netistä vaan ei oikein tahtonut löytyä mitään tietoja kyseisestä pastorista tai saati koulusta. Ainoa Bill Johnson, jonka hän oli alkuun löytänyt oli countrylaulaja :) Loppujen lopuksi Sverren kuitenkin onnistui löytää melko "kämäiset" nettisivut ja Bill Johnsonin yhteystiedot. Ystävien kummastukseksi Sverre matkusti Kaliforniaan ja otti osaa Bethelin School of Supernatural Ministryyn. Koulussa ollessaan Sverre näki näyn, että Reddingin ja Pohjosmaiden välille tulee silta, jota pitkin virtaa opiskelijoita edestakaisin ja että hän saa toimia tässä tien avaajana. Tämä näky toteutuu parasta aikaa! Pohjoismaista on jo useamman vuoden ajan matkustanut Reddingiin valtavat määrät opiskelijoita.

Sundial Bridge, Redding
No koulu oli mahtava ja takaisin Norjaan palattuaan Sverre oli rukoillut, että onko joku kenen pitäisi mennä tähän kouluun. Hetken päästä nuori 17-vuotias mies tulee kysymään, osaako hän suositella hyvää raamattukoulua. Itsekin raamattukoulun johtajana Sverre suosittelee omaa kouluaan ja sanoo sen olevan hyvä vaihtoehto, mutta että jos nuori mies haluaa osallistua parhaaseen, niin hänen tulee matkustaa Kaliforniaan asti. Sinne tämä ja eräs toinen nuori sitten matkustivat. Kolmen vuoden päästä kouluun osallistui jo 50 norjalaista.

Viime kertaisessa Nordic -illassa Sverre jakoi muitakin asioita sydämeltään. Hän mm. kertoi, että koulussa ollessaan hänen vaimonsa sairasti MS-tautia. Sverre rukoili silloin Jumalalta, että anna heillä olla varaa matkustaa tänne niin monta kertaa kuin on tarpeen, että hänen vaimonsa parantuisi. Vaimo on ollut nyt viisi vuotta täysin terve!! Ja käynyt Reddingissä muistaakseni yhdeksän kertaa.

Sverre kertoi myös parantumisista, joita hän on saanut olla näkemässä Norjassa ja muissa Pohjoismaissa. Eräälle färsaarelaiselle naiselle oli mm. kasvanut jalkapohjaluu, joka tältä oli uupunut. Sverre myös kehoitti iloitsemaan jokaisesta parantumisesta, pienestä ja suuresta. Jokainen parantuminen on nimittäin suuri ihme! Hän kertoi nuorten norjalaisten evankelistojen alkaneen sanoa, ettei tapahtunut kovin kummoista jos (vain) pääkipu väistyi tai varvas parani. Hän sanoi, että vuosia aikaisemmin heillä oli tapana mennä kadulle rukoilemaan sairaiden puolesta, eikä yhtään parantunut. Heillä oli tiedonsanoja, jopa tiesivät ihmisten nimet etukäteen, mutta kukaan ei parantunut. Nyt parantumisia tapahtuu kokoajan! Läpimurto tällä alueella on tapahtunut. Sverre toi esiin, että sellainen joka on ollut omalta osaltaan mukana tuomassa tätä läpimurtoa, osaa myös sitä arvostaa, ehkä paremmin kuin sellainen, joka vain astuu tähän läpimurtoon. Tällaista tällä kertaa.

Suomen kesä ja apila
Joka tapauksessa oli mahtava kuulla mitä Jumala tekee meidän naapurimaissa! Aika villiä. Laita vaan rohkeasti palautetta jos teksti herättää tunteita tai kysymyksiä. Tai jos sinulla on jotain mihin haluaisit Jumalan vastaavan, esim. parantumisen alueella, niin "let us now" ja me täällä Jukkiksen ja muiden kanssa rukoillaan asian puolesta.



torstai 7. marraskuuta 2013

Kotiäitinä Kaliforniassa

Moni on kysynyt, että mitä teen päivisin kun Jukkis on koulussa. Ihmeellistä, että siinä ne päivät vaan menee ilman suurempaa tylsistymistä! Eelis tietenkin pitkälti määrää päivän kulun ja rytmin. On ihana kun kerrankaan ei ole minnekään kiire ja saa kotihommatkin hyvin tehtyä.

Gangsta ja Sundial Bridge
Yleensä ottaen olen nauttinut pitkistä kävelylenkeistä. Tästä on lyhyt matka joelle ja siellä olen päässyt ihastelemaan monenlaista luonnon ihmettä. Yksi päivä satuin näkemään lammikossa 14 pientä kilpikonnaa. Ne olivat nousseet lammesta kaatuneelle puun rungolle auringon paisteesta nauttimaan. Harmi vaan, että ne olivat sen verran kaukana, ettei kuvan ottaminen kännykameralla onnistunut. Enkä viitsinyt rämpiä lähemmäs katsomaan, kun vaunut olisi pitänyt jättää tien varteen.

Kolibrejakin olen nähnyt. Se onkin yllättävän kaunis lintu ja erikoinen kyky sillä kun osaa lentää paikallaan! Joitakin hassuja lintuja tässä meidän takapihallakin on. Ollaan monesti naurettu niille Jukkiksen kanssa. Ne juosta pöyhöttävät kahdella jalalla isossa parvessa. Näyttävät niin yksinkertaisilta korkeine kauloineen. Niillä on myös joku hassu töyhtö päälaella.

Vähän isompi käpy kuin Suomessa
No joo. Niin siis mitäpä muuta kuuluu tämän kotiäidin arkeen kuin näitä luonnon ihmeitä. No aloitin kuntosalin ja onneksi se on osoittautunut Eeliksen kansa yllättävän helpoksi. Niinä aikoina kun salilla ei ole lastenhoitoa, niin olen ottanut Eeliksen salin puolelle turvaistuimeen töhöttämään :) Yllättävän moni mamma on tullut tästä antamaan positiivista palautetta. Halusipa yksi heittää”high fivet”kin kun olin hänen mielestään niin oikealla asenteella :)

Sacramento River
                          

Hyvänä kotiäitinä ;D olen tietenkin pyrkinyt tekemään ruoan valmiiksi kun Jukkis tulee koulusta. Tai no aika monesti ollaan käyty ulkona syömässä xD. Se onkin täällä yllättävän edullista Suomen hintoihin verrattuna! Ruoka on myös osoittautunut parempilaatuiseksi kuin odotin. Eikä pidä unohtaa pyykinpesua ja siivousta! Niistä on myös minun päivät tehty ja sitä touhua kyllä riitää. Shoppailut ym. ovat jääneet liian vähälle jos minulta kysytään :) Ei ole siinä touhussa ollut voitelua, vielä! Aina kun olen alkanut lappamaan vaatteita kärryyn sovitusta varten niin joko pikku herra alkaa huutamaan tai sitten sillä on kakat housussa!! No eipä tässä kovin kummoisia vaatteita ole tarvinnut käyttää. Syksykengät olisi tietenkin ihan jees kun sandaaleilla alkaa olla jo vähän liian kylmä näin marraskuun aamuina :D

Pyykinpesureissulla


Eelis vaikuttaa olevan perustyytyväinen ja iloinen lapsi. Seuraa hän kyllä tarvitsee! Ei viihdy pitkiä aikoja itsekseen. Ruoan tekokin onnistuu kun muistaa käydä säännöllisin väliajoin hänelle höpöttelemässä ja esittämässä milloin minkäkinlaista show:ta. Sosiaalisudessa on tietenkin omat vahvuutensa. Koska Eelis ei ahdistu vieraista ihmisistä, vaan päinvastoin nauttii uusista tuttavuuksista, niin olemme pystyneet hyvin osallistumaan perheenä erilaisiin seurakunnan ryhmiin ja illanistujaisiin. Eelis onkin valloittanut kaikkien sydämet <3

Sacramento River




maanantai 4. marraskuuta 2013

Lassen Volcanic National Park

We spend one of our day offs going to Lassen Volcanic National Park with some of our friends from the school. It's like an hour drive from Redding. This Lassen is one of the oldest national parks in the United States.

I said to park's worker that this Lassen is a Finnish man's name and the worker explained that the park has gotten its name after Danish guy who traveled in this region back in the days. So that's why the name Lassen. (Actually he didn't understand my pronunciation first, because they say Lassen like we say Lässen ;D)







The altitude was over 8000 feet (2,5 km) so you can imagine that the view was breathtakingly beautiful! There was already little bit snow here and there and the weather was chilly.

In this park there is so many things to see but this time we decided to take a three mile hiking trip to go and see Bumpass Hell. It is the largest hydro thermal area in the park.


This Bumpass Hell, small hot springs valley was interesting. There was many hot springs and you could see the water steaming and boiling all around the valley. But the smell was awful because of the sulfur. It smelled like rotten eggs! Yak!!

The largest fumarole (geologists can explain what it is! I don't try!!) in this park is called a Big Boiler and it is the one of the hottest fumaroles in the world! They have measured the temperature has been as high as 332 ' F (161 'C)!! So you don't want to take a bath there!!

The area was named after an early settler who fallen into a boiling pool and burned leg so badly that he was forced to amputate his leg.





Eelis was also hiking :) Mainly he was sleeping in a baby carrier but when he woke up he so wanted to see what's going on. He did find his way to do this but I think this position is not so official carrying position! :D




On this area there is a lot of mountain lions and bears. Luckily or not we didn't see any of those even though some of our friends wanted to see and even prayed for that. Perhaps the prayers didn't work because some of us really prayed against this prayer!! ;D But we saw some small cute-looking hamsters or squirrels or what ever. I don't know what they were but they were funny  :)

perjantai 1. marraskuuta 2013

Let the story begin


Some of you have asked if we can write this blog and tell our news also in English, because you don't understand Finnish and for some reason don't want to learn it either :) So we want to say yes to this challenge. 

When I was in high school my English teacher had a talent to make me think that if you can't spell perfect don't speak at all! But luckily this ungodly mindset was broken when I was studying social work in Polytechnic. At that time my English teacher was Canadian and he said that the reason for learning other languages is that you can communicate! Wow!! What a revelation :D So it's not the goal that you have to speak perfectly but that you can understand others and they can understand you. Actually communication is a big challenge for those who speak the same language as well!! If you have not noticed that yet wait until you are married and you will understand what I 'm saying ;)


The reason for learning other languages is that you can communicate, not that you speak it perfectly!”


But now for the news! We came to Redding because of this amazing school, Bethel School of Supernatural Ministry. It has been even better than we expected!! Before coming here there has been many things happening in our lives. Last couple of years have been quite difficult for us. After we left children and youth work at the church we started again to search for our place and callings in this world. We went to Lapland with our amazing friends to just rest and find a new passion for the Lord. It was a surprise for us that the kind of burn out we experienced doing church work was deeper than we were thinking. God started to restore our relationship with Him and remind us to live our lives and dreams, not just doing responsibilities! But hard part in this is when you don't even know what are your dreams :) No one ever asked ;) Yeah. 


God started to remind us to live our lives and dreams not just doing responsibilities!”


We were in Lapland for three months and then the Lord sent us back to Helsinki. Serving at the church didn't feel right for us anymore but either it didn't feel okay to say yes for the new responsibilities. The only way was to wait upon the Lord and pray that He will lead us. Long story short it ended up that Jukkis got in to University to study to be a teacher and was happy until the school started. The whole first year he was feeling that this is not his calling. The more he prayed about it and was willing to die to his feelings the more he started to feel uncomfortable to stay there. Then came the spring 2013. We were waiting for our first baby to be born and Jukkis saw a dream that we almost miss a bus. We started to pray that we don't want to miss any buses. At that time there was an awakening in South Africa and we started to watch those meetings through internet. We felt that it's our time to get filled again and we decided to give these meetings the first place. Silja had already started her maternity leave so it was easy for her to do that. Jukkis still did his school studies but left his hobbies and works for a break. God showed us things in our hearts that were not right and wanted us to deal with. After we dealt with them, the way to Bethel started to open. A burning started to awaken in our hearts that there is still more for us!


"A burning started to awaken in our hearts that there is still more for us!"

But that's some history. Now we are here in Redding, California and living our dreams to come true! <3 God is faithful! And this blog is all about that. Live your supernatural ordinary everyday life under open heaven, relationship with the Father, Jesus and Holy Spirit. Come and join us for this adventure!