tiistai 3. joulukuuta 2013

Thanksgiving -viikko

Näkymä takapihalta
Bailey-pentu



Viime viikko meni maaseudun rauhassa. Olimme Jukkiksen koulukaverin talon - ja koiranpennun vahteina. Eikä yhtään hassumpi koti ollutkaan!

Eeliksen kanssa iltapäiväteellä


Melkein joka ilta nautittiin kuumasta ulkojakuzzista kirkkaan tähtitaivaan alla. Parina kertana otettiin myös Eelis mukaan. Oli alkuun hiukan kummissaan, mutta vaikutti tykkäävän vähän erilaisesta kylpytuokiosta.






Kiitospäivän viettoon menossa
Viime viikolla oli myös Thanksgiving -päivä. Se on kuulemma yhtä iso tai itseasiassa suurempikin juhla kuin joulu on täällä.  


Me saimme kutsun Jukkiksen toisen luokkakaverin luokse kiitospäivän viettoon. Tein sinne elämäni ensimmäisen vihreä papu laatikon. NAM! Oikeasti oli hyvää, vaikka papulaatikko ei kyllä kuulosta lainkaan herkulliselta. Ehkä englannin kielinen "green bean casserole" antaa paremman kuvan. Kuulin useammalta kehut, että parempaa kuin paikallisten :D No otin kehut vastaan, mutta ehkä ne kehut olis kuulunut reseptin tekijälle! Varsinkin kun jälkikäteen tajusin, että resepti ei ollutkaan aivan perinteinen kiitospäivän papulaatikko. Reseptin tekijä oli halunnut kokeilla jotain uutta, kyllästyttyään perinteiseen laatikkoon.


Etupihan suihkulähde

Thanksgiving-perinne on kuulemma alkanut siitä kun vuonna jotain ensimmäiset siirtolaiset tulivat Amerikkaan. Monet menehtyivät ensimmäisen vuoden aikana ruoan puutteeseen, koska oli talviaika. Tämän jälkeen intiaanit opettivat siirtolaisille kuinka kylvää ruokaa ja seuraavan vuoden sato olikin runsas. Siitä alkoi kiitospäivä-perinne. Kansa oli kiitollinen kun ruokaa riitti. Ei yhtään hassumpi syy juhlia, vai mitä?

                     






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti