perjantai 6. joulukuuta 2013

Aurinkoista pikkujoulua!

Sundial Bridge and the Sun


Hassua, että on jo joulukuu. Jengi kärrää joulukuusia auton katoilla ja koristelee takapihoja jouluvaloilla. Samaan aikaan appelsiinit kasvaa puissa ja ulkona voi vielä toisinaan tarjeta t-paidassa. Where is the snow?!


Appelsiineja


Kestäis varmaan aikansa tottua tällaiseen jouluun. Etelä-Kaliforniassa, San Diegossa joulupukki kuulemma tulee surffilaudan kanssa punainen märkäpuku yllään! Se on nähtävä!! :D Ollaan itse asiassa ajateltu suuntaavamme joululomalla sinne päin. Ihan kiva päästä näkemään Etelä-Kaliforniaa; Los Angeles, Las Vegas..

Viime viikon satoa



Timjami
Nyt ollaan oltu jossain Ameriikan flunssassa!! Not nice! En edes muista milloin olis tämmönen köhä ollut. Saatiin vihje, että timjami olis hyvä flunssalääke. Sitä sitten ollaan keitelty ja kyllä se helpottaa, kai. Mielenkiintoista saada tietoa luonnon lääkkehistä kun tällainen tieto ja osaaminen on päässyt hukkumaan medikalisoitumisen myötä.


Öljyvalikoima

Toinen mitä ollaan alettu opettelemaan on öljyjen käyttö ihonhoidossa. Vuosien myötä on varmasti tullut laitettua niin paljon kemikaali myrkkyjä naamaansa ihonhoidon ja meikkauksen seurauksena, ettei ihmekään jos iho vähän oireilee!
Bailey ja granaattiomena
Ihottuma käsissä on jostain syystä täällä ollessa mennyt minulla pahemmaksi. En tiedä johtuuko se ruoasta (ollaan kyllä pyritty syömään hyvälaatuista ruokaa täällä) vai vedestä.


Olen kuullut, että Jenkeissä hanavesi ei olisi kovin hyvää. Hallitus ei valvo sitä kovin tehokkaasti ja vedessä voi olla paljon hormooneja ja kemikaaleja. En kyllä tiedä onko Helsinginkään vesi kovin laadukasta.. Voi tietenkin olla. En ole ottanut selvää. Ollaan ostettu juomavesifiltteri, mutta suihkun ja kylppärin hanoihin ei olla sitä ostettu. Eeliksen kanssa tulee käsiä pestyä vähän väliä ja jos vesi on huonoa niin ei kai se ole ihmekään jos iho kutisee ja kuivuu.

Ulkoilua parin viikon takaa
Toisaalta joku sanoi, että ilma on täällä talviaikaan kuiva ja sen aiheuttavan joillekin ihottumaa. Tiedä sitä, mutta olen nyt alkanut kokeilemaan hydrokortisonin sijasta mm. laventeliöljyä. Katotaan miten se toimii.

4 kommenttia:

  1. Pakko sanoo et las vegas ei oo Kaliforniaa.. hahaha.. ;-) ja joo nuo on kyl siellä edellä tuollaiset luonnon omat jutut mitkä Jumala on tarkottanutki meille avuksi.. <3 t. Päivi M

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no mut melkein Kaliforniaa :D itse asiassa noi luomukosmetiikkajutut alko enemmän kiinnostaa jo reilu vuosi sitten ku kasvot alko oireilee enemmän..

      Poista
    2. joo, niin mä nyt mietinki et varmaan Suomestakin infoo löytyy kiinnostuneille. Itsekin olen enemmän alkanut kiinnostua esim. luomuruasta ja ostamaan ainaku budjetti sallii, ja miksei sallisi kun en kauheesti välittäisi lisäaineista yms. Joo, onhan se vegas vähä rajalla, ni menköön:D jos meette Vegasiin niin käykäähän red rockseilla.. ja jos on aikaa ni ei oo ihan kauhea matka enää grand canyonillekaan sieltä, päiväreissunkin voi tehä, mut ajamista se sitten kyl tarkoittaa. Jos pikkumies kestää sen matkustamisen:))

      Poista
    3. Kiva tietää et grand canyon on lähellä.. katotaan jos vaikka samalla reissulla pääsis käymään siellä. Täällä on niin paljon nähtävää!

      Sama meilläkin toi puhtaampi ruoka jne. vaikka onkin kalliimpaa mut parempi panostaa siihen ennemmin ku sit kärsiä seurauksista.
      Harmi et ruoka on niin pilattu! Itse on vielä lapsen kengissä näissä asioissa ja ois kiva saada luotettavaa ja hyvää ohjausta asian suhteen ku tietty niissäki voi olla kaikenlaista opetusta rahastus mielessä.. mut uskon kyllä et luonnollisemmat jutut on meidän kropalle parhaita!

      Poista