lauantai 14. joulukuuta 2013

Greetings from Finland

Redding a week ago

In my last Finnish blog post I wrote about a winter storm that surprised us here in Redding. Our landlord said that it hasn't snowed this much in 20 years here in the valley. It was exciting even for us Finns.


And actually it was Finnish Independence Day when the snow came. So we celebrated our nation's freedom in snowy California! Here in Redding we had more snow than there was in Helsinki that day.

Even though the snowy landscape was extremely beautiful I'm happy it didn't last long. We didn't come to California from Northern Europe to experience Redding's snowiest winter in 20 years! :D



Our backyard in California

Okay. We can say that the snow was like greetings from Finland. And last week we got another greeting as well from Finland. My amazing sisters had made kind of a survival kit for us and sent it to here. There was a local small newspaper, Finnish chocolates and chewing gum, children's drawings etc. It was such a joy to get these presents:) There was also a letter from Santa Claus, who by the way lives in Finland, Lapland. 

I have heard that Santa is coming by surfboard here in Cali. So we are going to San Diego on Christmas Holiday to see if that's true. Because if it's true I definitely want to see Santa with red surf suit on!


Next steps

We have been here in California for almost four months now and it has been amazing! God has already done a lot of things in our lives and we have been so thankful that we came here. 

Next step
At the same time as we're really enjoying this season of our lives we are asking what's next? What after the school? What is our next step? 

It feels like the whole world is wide open for us but at the same time it's closed. It's closed because God has not opened doors for us to go yet :) He has not shown us a green light. So we are just praying and waiting. Trusting Him.

Doves in Redding

Jukkis is now on San Francisco Outreach. He goes there once a month. He is excited about it. He loves to go to the streets and meet people. Even though the schedule of these outreach days is very long and hard, it's worth it. They go to different kind of areas and it is even little bit scary and dangerous but it's awesome. There is people to whom God wants to minister to. Jukkis and others have seen there already that God desires to show Himself to the people. God is a real, living God who loves and cares and He is powerful and willing to set people free. Jesus died for all!



perjantai 13. joulukuuta 2013

Suomimaistiaiset Osa 2

Suomen talvimaisema vertailun vuoksi

Toisenlaisiakin Suomimaistiaisia saimme viime viikolla :) Ihanat siskokullat olivat taiteilleet suomalaisen selviytymispaketin. Siinä oli mm. Nurmeksen paikallinen sanomalehti: Ylä-Karjala, Faxerin Sinistä ja Salmiakkia!! Eelikselle lapsilta piirustuksia ja aivan upea itsetehty kuvakirja. Näillä sitä jaksaa taas eteenpäin :) 

Survival kit

Toisessa paketissa oli Eelikselle kirje joulupukilta ja tonttuhattu joulun rientoihin. 
Olipa mukava yllätys!

Kirje joulupukilta

Suomimaistiaisia oli myös viime maanantain Skandinaavien pikkujouluissa. Sinne oli tehty norjalaista riisipuuroa. Joka yllätysyllätys oli suomalaista riisipuuroa. Oikea voisilmä, kaneli ja sokerikin löytyi siihen höysteeksi sekä manteli puuroon piilotettuna! 

"Nyt sitä saa vatsansa täyteen puuroo.."


Skandinaavinen joulukuusi
Hassu oli törmätä, että tällä tavalla riisipuuroa syödään Suomen lisäksi Norjassa ja Tanskassa, mutta ruotsalaiset lisäävät tähän vielä kylmää maitoa!! Mikäs kumma tapa se semmoinen on?! ;D

Joulukuusikin oli hyvin suomalainen (?) Aito ja laiha. Eikä jenkkityylinen tuuhea keinokuusi :)

Jukkis ja Eelis mistelinoksan alla

Tarjosimme suklaata ja salmiakkia meidän sveitsiläisille ystäville. Suklaa sai tunnustusta mutta salmiakit jäivät pussiin. Piti vähän ylpeillä, että kyllä me suomalaisetkin osataan hyvää suklaata tehdä, kunnes kuulin, että Karl Fazer onkin sveitsiläissyntyisestä perheestä :D Sinne meni se elbailu :D


Lumi viikon takaa

Suomimaistiaiset Osa 1




Viime blogissa kyselin lumen perään ja sitten sitä tulikin! Vuokraisännän mukaan ei tällaista lumisadetta ole täällä laaksossa nähty 20 vuoteen.

Liikenteessä ei kovin kauaa huvittanut kesärenkailla liukastella. "Talvi todella yllätti autoilijat", niinkuin joka talvi Helsingissä :) Autot eivät päässeet mäkiä ylös ja ajonopeus oli 5 mph. Seurakunnan kokoukset olikin peruttu siltä päivältä kokonaan.

Luulin säästyväni tänä talvena tältä touhulta!!
Meidän terassilta
Gangsta ei yllättynyt

Joka tapauksessa olipahan tunnelmallista juhlia Suomen itsenäisyyspäivää ja katsoa Linnan Juhlia hiljaisessa lumimaisemassa. Onneksi kuitenkin nämä Suomimaistiaiset jäivät vain maistiaisiksi. Parin päivän kuluttua lumisateesta oli muistuttamassa enää vain kuolleet lumiukot. Nyt viikon kuluttua ei ole niitäkään, vaan aurinko taas mukavasti lämmittää.

Naapurin kissa


perjantai 6. joulukuuta 2013

Aurinkoista pikkujoulua!

Sundial Bridge and the Sun


Hassua, että on jo joulukuu. Jengi kärrää joulukuusia auton katoilla ja koristelee takapihoja jouluvaloilla. Samaan aikaan appelsiinit kasvaa puissa ja ulkona voi vielä toisinaan tarjeta t-paidassa. Where is the snow?!


Appelsiineja


Kestäis varmaan aikansa tottua tällaiseen jouluun. Etelä-Kaliforniassa, San Diegossa joulupukki kuulemma tulee surffilaudan kanssa punainen märkäpuku yllään! Se on nähtävä!! :D Ollaan itse asiassa ajateltu suuntaavamme joululomalla sinne päin. Ihan kiva päästä näkemään Etelä-Kaliforniaa; Los Angeles, Las Vegas..

Viime viikon satoa



Timjami
Nyt ollaan oltu jossain Ameriikan flunssassa!! Not nice! En edes muista milloin olis tämmönen köhä ollut. Saatiin vihje, että timjami olis hyvä flunssalääke. Sitä sitten ollaan keitelty ja kyllä se helpottaa, kai. Mielenkiintoista saada tietoa luonnon lääkkehistä kun tällainen tieto ja osaaminen on päässyt hukkumaan medikalisoitumisen myötä.


Öljyvalikoima

Toinen mitä ollaan alettu opettelemaan on öljyjen käyttö ihonhoidossa. Vuosien myötä on varmasti tullut laitettua niin paljon kemikaali myrkkyjä naamaansa ihonhoidon ja meikkauksen seurauksena, ettei ihmekään jos iho vähän oireilee!
Bailey ja granaattiomena
Ihottuma käsissä on jostain syystä täällä ollessa mennyt minulla pahemmaksi. En tiedä johtuuko se ruoasta (ollaan kyllä pyritty syömään hyvälaatuista ruokaa täällä) vai vedestä.


Olen kuullut, että Jenkeissä hanavesi ei olisi kovin hyvää. Hallitus ei valvo sitä kovin tehokkaasti ja vedessä voi olla paljon hormooneja ja kemikaaleja. En kyllä tiedä onko Helsinginkään vesi kovin laadukasta.. Voi tietenkin olla. En ole ottanut selvää. Ollaan ostettu juomavesifiltteri, mutta suihkun ja kylppärin hanoihin ei olla sitä ostettu. Eeliksen kanssa tulee käsiä pestyä vähän väliä ja jos vesi on huonoa niin ei kai se ole ihmekään jos iho kutisee ja kuivuu.

Ulkoilua parin viikon takaa
Toisaalta joku sanoi, että ilma on täällä talviaikaan kuiva ja sen aiheuttavan joillekin ihottumaa. Tiedä sitä, mutta olen nyt alkanut kokeilemaan hydrokortisonin sijasta mm. laventeliöljyä. Katotaan miten se toimii.

tiistai 3. joulukuuta 2013

Thanksgiving -viikko

Näkymä takapihalta
Bailey-pentu



Viime viikko meni maaseudun rauhassa. Olimme Jukkiksen koulukaverin talon - ja koiranpennun vahteina. Eikä yhtään hassumpi koti ollutkaan!

Eeliksen kanssa iltapäiväteellä


Melkein joka ilta nautittiin kuumasta ulkojakuzzista kirkkaan tähtitaivaan alla. Parina kertana otettiin myös Eelis mukaan. Oli alkuun hiukan kummissaan, mutta vaikutti tykkäävän vähän erilaisesta kylpytuokiosta.






Kiitospäivän viettoon menossa
Viime viikolla oli myös Thanksgiving -päivä. Se on kuulemma yhtä iso tai itseasiassa suurempikin juhla kuin joulu on täällä.  


Me saimme kutsun Jukkiksen toisen luokkakaverin luokse kiitospäivän viettoon. Tein sinne elämäni ensimmäisen vihreä papu laatikon. NAM! Oikeasti oli hyvää, vaikka papulaatikko ei kyllä kuulosta lainkaan herkulliselta. Ehkä englannin kielinen "green bean casserole" antaa paremman kuvan. Kuulin useammalta kehut, että parempaa kuin paikallisten :D No otin kehut vastaan, mutta ehkä ne kehut olis kuulunut reseptin tekijälle! Varsinkin kun jälkikäteen tajusin, että resepti ei ollutkaan aivan perinteinen kiitospäivän papulaatikko. Reseptin tekijä oli halunnut kokeilla jotain uutta, kyllästyttyään perinteiseen laatikkoon.


Etupihan suihkulähde

Thanksgiving-perinne on kuulemma alkanut siitä kun vuonna jotain ensimmäiset siirtolaiset tulivat Amerikkaan. Monet menehtyivät ensimmäisen vuoden aikana ruoan puutteeseen, koska oli talviaika. Tämän jälkeen intiaanit opettivat siirtolaisille kuinka kylvää ruokaa ja seuraavan vuoden sato olikin runsas. Siitä alkoi kiitospäivä-perinne. Kansa oli kiitollinen kun ruokaa riitti. Ei yhtään hassumpi syy juhlia, vai mitä?