torstai 10. huhtikuuta 2014

I'm a dreamer but I'm not the only one!

Golden Gate-silta
Kävimme pyörähtämässä San Franciscossa pari yötä Jukkiksen vapaapäivien aikoihin. Tällä kertaa tämä kaupunki todella vei sydämeni!

Aikaisemmin olen vain ajanut kaupungin läpi ja käveleskellyt keskustassa, eikä ne reissut mitenkään ole sykähdyttäneet sisintäni. Lähinnä noina kertoina näin vain syvän tuloeron; mahtavat shoppailumahdollisuudet ja ihmiset kalleissa merkkivaatteissa ja kadulla pummaavat asunnottomat.

Eelis päikkäreiltä herättyään

Ihmettelin ensimmäisen San Francisco-reissuni päätteeksi, kuinka monet tässä kaupungissa käyneet tuntemani ihmiset, hehkuttavat kaupunkia ja sen ilmapiiriä. Samoin Jukkis kuukausittain siellä käyneenä, kertoi tykästyneensä kaupunkiin. Mietin, että joku juju, mitä en ole vielä hoksannut, tässä täytyy olla. Nyt se tykästyminen sitten tapahtui minullekin. En kyllä tiedä miten se tapahtui, mutta se tapahtui.


Minä ja San Francisco
Tällä reissulla menimme Jukkiksen kanssa katsomaan Golden Gate -sillan ja rannassa olevan suositun Fisherman's Wharfin (suom. Kalastajien satamalaituri). Oli hassua kun Jukkis oli kuin paikallinen, osatessaan ohjata meidät hyville parkkipaikoille ja ruokaravintoloille. Aurinko paistoi mukavasti ja rannassa oleva kauppahalli oli täynnä mielenkiintoisia luomukojuja. Kahvipapuja, vihanneksia ja hedelmiä, käsintehtyjä juustoja, viinin maistelua sekä luomukosmetiikkaa.

San Franciscossa voisin viettää useammankin päivän vain valokuvaten ja nauttien kaupungin tunnelmasta. Jyrkät kadut ja kauniit talot niiden varrella. Upeat juoksu- ja pyöräilyreitit pitkin meren rantaa. Shoppailumahdollisuuksiakin löytyy jokaiseen makuun. Ihan ähky tulee kaikesta tavarasta ja vaatetarjonnasta, vaikka mukavaa ajanviettoa sekin on. Golden Gate -silta oli upeampi kuin olin osannut odottaa. Ajattelin sen kiinnostavuuden pohjautuvan vain sen elokuvissa esiintymisiin, mutta olin väärässä. Alue olikin yllättävän vihreä ja itse punainen metallisilta oli näyttävä ilmestys halkaistessaan sinisen meren lahden. Ihmiset ystävällisiä ja hyväntuulisia, vaikkakaan eivät kulkeneet enää tänä päivänä kukat hiuksissaan, niinkuin kuuluisassa laulussa.

Kauniit lenkkeilymaisemat


"If you're going to San Francisco
Be sure to wear some flowers in your hair
If you're going to San Francisco
You're gonna meet some gentle people there

For those who come to San Francisco
Summertime will be a love-in there
In the streets of San Francisco
Gentle people with flowers in their hair

All across the nation such a strange vibration
People in motion
There's a whole generation with a new explanation
People in motion people in motion

For those who come to San Francisco
Be sure to wear some flowers in your hair
If you come to San Francisco
Summertime will be a love-in there

If you come to San Francisco
Summertime will be a love-in there"

San Francisco


Ferry Building
Aloin jo haaveilla, että ehkäpä voisin muuttaa tänne joku päivä. Kummallista, että minä, pienen kylän kasvatti, en tuntenut oloani ollenkaan vieraaksi, tällaisessa suurkaupungissa (800 000 asukasta itse San Franciscossa ja seitsemän miljoonaa kaupungin ympärillä olevassa metropolialueessa, San Francisco Bay Areassa). Ajatus siellä asumisesta ei edes yhtään ahdistanut. Kerkesin jo haaveilla, että tulisin tänne opiskelemaan taideaineita; maalausta ja valokuvausta.

Näihin ajatuksiin sopiikin seuraava kuva hyvin. Tämä mainoskyltti löytyi Sacramentosta, Kalifornian osavaltion pääkaupungista. Samassa kaupungissa näin auton puskurissa myös tarran, jossa luki: "You might say I'm a dreamer, but I'm not the only one", John Lennonin biisin mukaan. Hei, tämä kaupunki ja kulttuuri sopii minulle!


Man of my dream






2 kommenttia:

  1. Eikö ookki ihana!! Se on Vancouverin lisäksi suurkaupunki jos voisin assuu kans!! Hih. Ihana kuva Eeliksestä ♡♡

    VastaaPoista