torstai 24. huhtikuuta 2014

Kimin kämppä















Kuvakoosteita

Sacramento: Kalifornian pääkaupunki
Kohta palataan Suomeen ja aika täällä Amerikassa alkaa olla ohi. Tai no ainakin tämä vuosi. Toivottavasti palaamme tänne joskus vielä. Nyt tuntuu, että aika on kuitenkin tulla takaisin Suomeen. 

Ajattelin, että teen tähän loppuun jonkinlaisen kuvakoosteen. On tullut otettua aika paljon kuvia, ja itse ainakin olen sellainen kuvaihminen, että tykkään katsella valokuvia. Se olikin ensisijainen syy miksi aikoinaan liityin Facebookiin. Ystävä kertoi silloin Facebookista ja sanoi, että siellä meidän on helppo jakaa mm. lomakuvia ja nähdä siten toistemme valokuvia. Harvemmin enää tulee muuten valokuvia katsottuakaan. 

Joten varoitan sinua, joka et valokuvien katseluista välitä, että seuraavat päivitykset ovat pitkälti valokuvia, eivätkä niin tekstiä. Toisaalta valokuvia ei tule olemaan montaa kymmentä, joten ehkäpä sinäkin, jolle kaikenlaisten häiden ja kissanristiäisten katseleminen (tuntitolkulla) on tuskaa, selviät seuraavista päivityksistä nautinnolla. 

Ensimmäisessä blogipostauksessa on kuvia kauniista kodista, joka on Jukkiksen luokkakaverin omistama ja jossa olemme saaneet muutamaan otteeseen viettää vapaa-aikaa. Sen jälkeen teen kuvakoosteet mm. maisemista; siitä miltä eri vuodenaikoina täällä on näyttänyt sekä Eeliksestä, kuinka hän on kasvanut ja muuttunut kuluneen yhdeksän kuukauden aikana.

Enjoy!

torstai 10. huhtikuuta 2014

I'm a dreamer but I'm not the only one!

Golden Gate-silta
Kävimme pyörähtämässä San Franciscossa pari yötä Jukkiksen vapaapäivien aikoihin. Tällä kertaa tämä kaupunki todella vei sydämeni!

Aikaisemmin olen vain ajanut kaupungin läpi ja käveleskellyt keskustassa, eikä ne reissut mitenkään ole sykähdyttäneet sisintäni. Lähinnä noina kertoina näin vain syvän tuloeron; mahtavat shoppailumahdollisuudet ja ihmiset kalleissa merkkivaatteissa ja kadulla pummaavat asunnottomat.

Eelis päikkäreiltä herättyään

Ihmettelin ensimmäisen San Francisco-reissuni päätteeksi, kuinka monet tässä kaupungissa käyneet tuntemani ihmiset, hehkuttavat kaupunkia ja sen ilmapiiriä. Samoin Jukkis kuukausittain siellä käyneenä, kertoi tykästyneensä kaupunkiin. Mietin, että joku juju, mitä en ole vielä hoksannut, tässä täytyy olla. Nyt se tykästyminen sitten tapahtui minullekin. En kyllä tiedä miten se tapahtui, mutta se tapahtui.


Minä ja San Francisco
Tällä reissulla menimme Jukkiksen kanssa katsomaan Golden Gate -sillan ja rannassa olevan suositun Fisherman's Wharfin (suom. Kalastajien satamalaituri). Oli hassua kun Jukkis oli kuin paikallinen, osatessaan ohjata meidät hyville parkkipaikoille ja ruokaravintoloille. Aurinko paistoi mukavasti ja rannassa oleva kauppahalli oli täynnä mielenkiintoisia luomukojuja. Kahvipapuja, vihanneksia ja hedelmiä, käsintehtyjä juustoja, viinin maistelua sekä luomukosmetiikkaa.

San Franciscossa voisin viettää useammankin päivän vain valokuvaten ja nauttien kaupungin tunnelmasta. Jyrkät kadut ja kauniit talot niiden varrella. Upeat juoksu- ja pyöräilyreitit pitkin meren rantaa. Shoppailumahdollisuuksiakin löytyy jokaiseen makuun. Ihan ähky tulee kaikesta tavarasta ja vaatetarjonnasta, vaikka mukavaa ajanviettoa sekin on. Golden Gate -silta oli upeampi kuin olin osannut odottaa. Ajattelin sen kiinnostavuuden pohjautuvan vain sen elokuvissa esiintymisiin, mutta olin väärässä. Alue olikin yllättävän vihreä ja itse punainen metallisilta oli näyttävä ilmestys halkaistessaan sinisen meren lahden. Ihmiset ystävällisiä ja hyväntuulisia, vaikkakaan eivät kulkeneet enää tänä päivänä kukat hiuksissaan, niinkuin kuuluisassa laulussa.

Kauniit lenkkeilymaisemat


"If you're going to San Francisco
Be sure to wear some flowers in your hair
If you're going to San Francisco
You're gonna meet some gentle people there

For those who come to San Francisco
Summertime will be a love-in there
In the streets of San Francisco
Gentle people with flowers in their hair

All across the nation such a strange vibration
People in motion
There's a whole generation with a new explanation
People in motion people in motion

For those who come to San Francisco
Be sure to wear some flowers in your hair
If you come to San Francisco
Summertime will be a love-in there

If you come to San Francisco
Summertime will be a love-in there"

San Francisco


Ferry Building
Aloin jo haaveilla, että ehkäpä voisin muuttaa tänne joku päivä. Kummallista, että minä, pienen kylän kasvatti, en tuntenut oloani ollenkaan vieraaksi, tällaisessa suurkaupungissa (800 000 asukasta itse San Franciscossa ja seitsemän miljoonaa kaupungin ympärillä olevassa metropolialueessa, San Francisco Bay Areassa). Ajatus siellä asumisesta ei edes yhtään ahdistanut. Kerkesin jo haaveilla, että tulisin tänne opiskelemaan taideaineita; maalausta ja valokuvausta.

Näihin ajatuksiin sopiikin seuraava kuva hyvin. Tämä mainoskyltti löytyi Sacramentosta, Kalifornian osavaltion pääkaupungista. Samassa kaupungissa näin auton puskurissa myös tarran, jossa luki: "You might say I'm a dreamer, but I'm not the only one", John Lennonin biisin mukaan. Hei, tämä kaupunki ja kulttuuri sopii minulle!


Man of my dream






torstai 3. huhtikuuta 2014

Kalareissukuvia

Tässä muutamia kuvia yhteiseltä kalareissulta, kun Anniina ja Beni olivat käymässä.

Jukkis ja Siskiyou-järvi


Ruokatauko


Koko perheen kalailo

Eelis

Gangsta nauttii vapaudesta

Melkein lipes!

Anniina ja Joona

Kalasaalis: kaksi taimenta

Beni


keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Kuulumisia




Pyydän anteeksi, että blogin päivitys on viivästynyt. Jukkis oli viikon lomalla koulusta ja kun meillä on vain yksi toimiva kone, niin ei tullut minun blogin pitämisestä sillä viikolla mitään.

Itse blogitekstin kirjoittamisessa ei mene kauaa, mutta valokuvien laittamisessa ja muokkaamisessa helposti vierähtää useampikin tovi. Nyt olen yrittänyt löytää keinon, miten kuviin saisi kirjoitettua nimikirjaimet, koskapa en halua, että kukaan toinen käyttelee meidän kuvia luvatta omiin tarkoituksiinsa. Eli jos osaat tällaisessa asiassa neuvoa, niin otan ohjeita mielelläni vastaan.

Toinen mikä on syypää blogi päivityksen viimeaikaiseen hitauteen on tietenkin se, että minulla on muutakin elämää ;) kuin blogin kirjoittaminen, vaikka tämä mukavaa onkin.

Olimme loman alussa San Franciscossa pari yötä shoppailemassa ja hengailemassa suomalaisten kanssa. Yövyimme Oaklandissa sata vuotta vanhassa kristillisessä majatalossa, jossa mm. Pelastusarmeijan perustaja William Booth on aikoinaan paljon yöpynyt sekä helluntailaisten tuntema Smith Wigglesworth.

Ennen lomaviikkoa meillä oli vieraana rakas ystäväperhe Suomesta ja silloinkin vilskettä riitti, kun tähän meidän pienehköön 1 mh + tpk:n majoittui kolmihenkinen perhe. Reilu yksivuotias Joona-poika antoi Eelikselle vähän ison pojan mallia, koskapa ei mennyt kauaa niin Eelis nousi tukea vasten seisomaan. Tätä en päässyt ensimmäisenä todistamaan, kun olin pyykkituvalla.

Joona-poika
Eelis varmaankin olisi voinut tämän jo aikaisemminkin tehdä, jos meillä olisi jotain mitä vasten harjoitella. Kun oli vieraita, niin oli edes matkalaukku mitä vasten nousta.

No mutta nyt on pinnasänky, mitä vasten kiikkua! Hommattiin se San Francisco reissulla. Ostettiin käytettynä ja nyt huomattiin, että siitäpä uupuu pari ruuvia. Toivottavasti ruuvit löytyvät kaupoista tai muuten pitää alkaa kaupanpurku touhuihin. Nyt vasta saatiin myös hankittua syöttötuoli ja potta. Nämä ostettiin uutena Ikeasta, San Francisco reissulla nekin. Aikaisemmin ei ole tullut näitä ostettua, koska ei ole oikein halunnut maksaa niistä suuria summia parin kuukauden takia. Mutta on nämä lasten perustarvikkeet kätevät keksinnöt :) Ei tarvitse lattialla syötellä ja Eeliksen päiväunet äidille helpompia, kun ei kokoajan tarvitse päivystää kierähtääkö poitsu sängystä. Arjen pienet helpottajat.

Benjamin ja Jukkis

No mutta tässä nyt tällainen päivitys. Seuraavassa blogissa kerron vähän San Francisco-reissun herättämistä ajatuksista, kunhan olen ensin keksinyt miten niihin kuviin saa sen tekstin siististi laitettua.

Tällä kertaa blogissa olevat kuvat ovat pääasiassa Joonan isän, Benjaminin, ottamia kuvia. Meidän kameralla tosin. Taitava kuvaaja.

Perhepotretti Mt. Shastalla