keskiviikko 19. maaliskuuta 2014



Kevät on saapunut kaupunkiin! Ihanaa. Puut on kukassa ja ruoho vihertää. Lämpötila on kuin Suomessa heinäkuussa. Eihän tästä voi kuin nauttia :)

Suomentyylisestä kesäsäästä vai mistä johtuen ajatukset ovat pikkuhiljaa suuntautuneet tulevaan kesään. Ahh. Suomen kesä! Se on niin ihana ja kaunis. Ainutlaatuinen. Helsinkikin on kesällä kaunis. Meri ja Suomenlinna. Kauppatori ja Espa. Ihmiset niin rentoja ja iloisia. Joka puolella sopivasti vilinää ja terassit sekä puistot täynnä toisilleen juttelevia ihmisiä. Kaupunki ikään kuin herää henkiin pimeän ja kylmän talven jälkeen. Voin jo kuvitella itseni kesähepenissä Helsingin rantakuppiloissa ystävien kanssa ja Eeliksen istumassa rattaissa naama mansikassa ja ehkäpä jo vähän jäätelössäkin.

Aika täällä Reddingissä on ollut aivan mahtavaa ja sydän täynnä kiitollisuutta, että olemme tänne päässeet, mutta on se mahtava tulla takaisin Suomeenkin. Eniten odotan, että pääsee näkemään kaikkia ystäviä ja sukulaisia. Viettämään vaan aikaa ihmisten kanssa ja näkemään kuinka lapsoset ovat kasvaneet. Käymään ehkäpä Helsingin lisäsi Lappeenrannassa siskon perheen luona, Lapissa sukulaisten parissa, mutta ainakin Nurmeksessa. En malta odottaa, että mummit ja ukit pääsevät näkemään Eelis Onni Pekan ihan livenä, eikä vain skypen ja valokuvien kautta. On se sellainen ihana hurmuri poika, eikä sitä pääse samalla tavalla kokemaan ellei ihka elävänä näe kuinka se väläyttää kaikkien sydämet sulattavan hymynsä ja viipottaa menemään omalla tyylillään. Kesäaikaan se voi hyvinkin jo kävellä. Kontata se nimittäin jo menee hyvinkin ketterästi ja seisoo tukea vasten tomerana.
 
Kesää ajatellessa mieleen tulee myös väkisin Nurmeksen Parvajärven rantasauna. Valoisat yöt ja saunavasta. Voin melkein jo haistaa tuoreen koivun tuoksun ja nähdä itseni läiskimässä tuoreella koivuvastalla itikan syömiä jalkoja vasten ja pulahtamassa siitä sitten viileään järviveteen. Ihminen on rikas kun on tällaisia asioita ympärillä. Rakkaita ihmisiä ja luonto.

No mutta on tässä vielä tovi Suomen kesään. Ei varmaankaan niin elävänä mielessä teillä siellä Suomessa. Kuulin, että talvi tuli takaisin :) Kunnon pakkaset!

1 kommentti:

  1. Niinpä... Tuntuu kyl hiukan kaukaselta tuo Suomen kesä.. mutta kivaltahan tuo kuulostaa <3<3

    VastaaPoista