sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Laatuaikaa serkkujen kanssa



Onpa ollut mukavan touhukas viikko. Maanantaina sisko perheineen saapui Helsinkiin lomailemaan ja menin poikien kanssa jo heti samana iltana heitä moikkaamaan. Loikoiltiin Rastilan uimarannalla ja vaihdettiin pikaiset kuulumiset.

Seuraavana päivänä lyöttäydyin heidän mukaansa Suomenlinnan reissulle. Mentiin Jukkiksen ja poikien kanssa autolla Kauppatorin kupeeseen ja siitä lautalla Suomenlinnaan. Säästettiin automatkalla niin ajallisesti kuin henkisissä voimavaroissakin, kuin mitä jos olisimme menneet yleisillä. Minusta on tullut niin autolla liikkumisen kannattaja! Mieluummin maksan vaikka vähän parkkimaksuakin jos sillä pääsen lasten kanssa helpommin ja nopeammin. Kaikkein mieluiten kyllä kuljen kävellen jos se vain on mahdollista :)

Suomenlinnassa herkuteltiin piknikeväillä. Olin väsännyt poikien päiväuniaikana herkulliset nyhtöpossu sandwichit. Nami! Oli paremmat patongit kuin mitä edes Sub Waysta saa ostettua. Yllätyin ihan itsekin ja palaute oli kaikkien suusta vain positiivista.

Ilma oli kuulemma tämän kesän kuumin ja siinä mielessä täydellinen päivä Suomenlinnan saarella vietettäväksi. Meidän porukka lyöttätyi siskon perheen seuraan vasta iltapäivän/alkuillan aikoihin, joten ei tarvinnut kummemmin pelätä poikien ihon palamista, kuin mitä jos olisimme olleet keskipäivällä. Takaisin autolle päin kävellessämme en voinut muuta kuin ihastella, miten leppoisa tunnelma kaupungissa vallitsi. Ihmisiä oli Kauppatorin satamassa omilla veneillään, turisteja joka puolella, ihmiset hyväntuulisia ja ilma lämmin kuin etelässä. Harmi vain, että tällaisia päiviä on Suomessa niin vähän.


"Ihanat naiset rannalla"
Torstaina suuntasimme sitten siskon perheen perässä Kotkaan, jonne toinen sisko oli hommannut meille 600m2 hirsitalon asutettavaksi. Talo sijaitsi kosken ääressä ja sitä reunisti kauniin iso nurmipiha. Sieltä napsittiin omenoita ja viinimarjoja sekä vadelmia illan jogurttiannoksiin ja nautittiin myös kosken kalasaaliista sekä kantarelleista. Iltaisin lämmitettiin rantasauna ja käytiin pulahtamassa yllättävän lämpimään, mutta kuitenkin vilakkaan koskiveteen. Aivan mahtava reissu. Talo oli niin iso, että seitsemän serkusta ja aikuiset siihen päälle mahtuivat hyvin, eikä tunnelma missään vaiheessa kiristynyt negatiiviseksi. Eelis ja Juho tykkäsivät silmin nähden serkkujen seurasta, siitäkin huolimatta, vaikka tällä reissulla kaikki paitsi yksi olivat heitä jokusen vuoden vanhempia. Isommat lapset ottivat mukavasti nämä pienemmät huomioon ja touhuun mukaan.
Marjapensaan herkut




Iltapalan vitamiinit
Juhon kanssa kantarelleja etsimässä

Samaan aikaan Kotkassa oli meripäivät ja käytiin siellä parina päivänä pyörähtämässä. Lapsille oli järjestetty ilmaista ohjelmaa; pomppulinnaa, nukketeatteria ja kaikenlaista touhupajaa. Nautittiin myös ihan vain festivaalihulinasta; alkuun katsomalla aloitusparaati ja seuraavana päivänä ihan vain aluetta kiertelemällä. Sunnuntaina vielä käytiin maistamassa Kotkan kuuluisat Lettupojan letut. Illasta sitten ajeltiin takaisin kotiin. Mukava olla kotona, vaikka reissu olikin kaikin puolin onnistunut.

Eelis isin harteilla paraatia katsomassa
Ohjelmataulu




















Paraatimarssi

Kaupunginteatterin tyyppi rohkaisi ihmisiä juhlimaan

Aamu viideltä oma yksinäinen hetki rannassa

Kaunis yksinäinen kukka sammaleessa
Kymijoen pauhua
Serkkupojan skeitti testissä

Nukketeatteria katsomassa

Lettupojan lettu


sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Elämäni ensimmäiset salikuvat


This is how I look at the gym ;)
I love training! Mä rakastan sitä tunnetta kun kroppa tekee työtä ja toimii. Erityisesti se eufoorinen tunne treenin jälkeen on tavoittelemisen arvoinen.

Mä en ikinä ole ollut sellainen ihminen, joka menee salille tai mihin tahansa treeniin ja on ensisijaisesti kiinnostunut siitä miltä näyttää muiden silmissä. Pyrin kylläkin huomioimaan vähän mitä päälleni laitan, mutta siihen se sitten jääkin. Toisinaan on ollut aikoja, että en ole siihenkään kiinnittänyt huomiota, vaan olen saattanut treenata ihan vaan jollakin Jukkikselta vanhaksi jääneellä t-paidalla ja collegehousuilla. Nyt olen tosin yrittänyt skarpata, kun otin vuoden alusta jäsenyyden Elixia-salille, ja jotenkin sitä noilla saleilla jengi enemmän kiinnittää huomiota siihen, miltä näytetään. Tai voin olla väärässä, mutta sellainen fiilis itselle on jäänyt. Eikä tää ole mikään kritiikki Elixiaa kohtaan. Päinvastoin oon tykänny salista ihan "sikkenä". Siellä on tilaa, hyvät laitteet ja ehdottomasti suurin plussa on tällä hetkellä toimiva lastenhoito. Ainut, että lastenhoitoajat ovat melko lyhyenlaiset ja aamusalilipun omaavana meidän myöhään heräävien pitää aina kiirehtiä. No onneksi on aikoja, että Jukkis voi olla lasten kanssa, enkä läheskään aina ota poikia mukaan.

Tuosta laittautumumisesta vielä sen verran, että rakastan treenata myös ilman meikkiä. Jotenkin se tuntuu vain niin paljon paremmalta treenata ilman pakkelia. Ihohuokoset saa todella hengittää ja hiki virrata vapaasti. Kyllä sitä tosin välillä hävettää, että miltä sitä taas näyttää ;) Eilen oli just sellainen päivä. Vaikka ei siinä tosin meikitkään olisi pelastanut. Lähdin salille ja huomasin alkulämmittelyn jälkeen, että siellä oli alkamassa 21 min intensiivinen body- treeni jossa näytti olevan reilusti tilaa. Päätin hypätä messiin ja olin taas niin punainen kun ihminen vaan voi olla. Halusin kuitenkin vielä treenin päätteeksi vetää varsinaisen ohjelman, jonka olin ajatellut tehdä, -olkapäät ja ojentajat. Salin puolelle tullessani en voinut olla kauhistumatta omaa peilikuvaani treenatessani "You are fabulous" -kyltin alla.

Illalla halusin sitten postata nämä elämäni ensimmäiset saliselfiet instagrammiin. Näytin tosin ne ensin Jukkikselle, että ovatko liian kauheat. Jukkis kyllä totesi kuvien näyttävän ihan hirveiltä. Mutta tolta MÄ näytän kovan treenin jälkeen! :D Naama sinipunainen, hiukset harottaa sinne tänne ja naama vääntynyt kummallisen näköiseksi. No päätin laittaa joukkoon mukaan VÄHÄN parempia punanaama kuvia ja pistää pienimmäksi sen kaikkein kauheimman :D Ehkä se nyt on julkaisu kelpoinen. Halusin myös tarkoituksella postata jonkun ei niin kivan salikuvan. Pääasiassa olen ihminen, joka tykkää ottaa esteettisesti kauniita kuvia niin ihmisistä kuin luonnostakin, mielestäni kauneus on kaunista, eikä itse tarkoitus ole etsiä rumia kuviakulmia ja näyttää maailman rumaa puolta. Mutta! Jollain tavalla tuntuu, että tämä ihmisten kauniiden piirteiden korostaminen on mennyt jo vähän sairaaksi. Ollaan niin tarkkoja miltä näytetään ja julkimot käsittelevät kuvankäsittelyohjelmilla omia jo valmiiksi kauniita kuviaan. Onhan maailmassa ja naisten maailmassa myös muutakin kuin se miltä näytetään. Tai ainakin minun maailmassani on. Tai ainakin haluan siellä olevan. Ja tiedän, että en ole tässä suhteessa ainoa, vaan muitakin kaltaisiani naisia on :)