torstai 6. helmikuuta 2014

Joululoma Osa 6: Kalifornian rannikko

Ajotauko ja auringonlasku
Rannikkotien maisemaa

Takaisintulomatkalla ajettiin Kalifornian rannikkoa pitkin. Sitä on sanottu yhdeksi maailman kauneimmaksi merenranta tieksi, eikä suotta!



Nähtiin delfiineitä ja valaita. Aika kaukaa kylläkin, mutta kuitenkin :)

Joulu-tammikuu sattui olemaan harmaavalaiden läpikulkualuetta. Olivat matkalla kohti Alaskaa. Tunnistettiin ne valaiksi kun suihkuttelivat vettä noustessaan pintaan hengittämään.

Valaiden ja delfiinien näköalapaikka:
Ei hassumpi paikka imettää :)

Jukkis oli myös selvittänyt, että tietylle rannalle oli noussut elefanttihylkeitä rannalle auringosta nauttimaan. Pysähdyimme tätäkin ihmetystä katsomaan!

Elefanttihylkeitä

Urosten voimamittelö


Voittajan on helppo hymyillä
Suloinen hylkeen poikanen

Kävimme myös katsomassa erästä lahden poukamaa, jonka ohi harmaavalaat uivat. Sieltä käsin olisi mahdollista nähdä tämä jopa 15 metrinen upea nisäkäs melko läheltä. Emme valitettavasti osuneet paikalle oikeaan aikaan, mutta näimme kylläkin toisen nähtävyyden: vesiputouksen. Se ei ollut kovin kummoinen kokonsa puolesta, mutta kaunis! Kuin luonnon oma suihku keskellä paratiisia.

Suihkuparatiisi


Valaiden katselu paikalta tulossa

Lähdimme siis San Diegosta joulupäivänä ja määränpäämme oli San Franciscossa, jonne matkaa oli noin 900 km. Ajo olisi ollut nopeampaa isoja teitä pitkin, mutta halusimme nimenomaan nähdä tämän upean rannikkoseudun. 

Yövyimme yhden yön San Simeonissa. Kaupungissa oli yksi ainoa ruokapaikka auki pyhäpäivänä. Siellä sitten nautimme joulupäiväateriamme, mukavasti matkasta rähjääntyneinä, muiden juhla-aterialle tulleiden asiakkaiden kanssa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti