perjantai 21. helmikuuta 2014

Joululoman viimeinen osa: Redding

Launtaiaamuna pakkasimme taas automme ja lähdimme ajamaan kohti Reddingiä. Viimeisen lomaviikon vietimme Jukkiksen luokkakaverin talon- ja koiranvahtina. Ihana Bailey- pentu oli kasvanut viime kerrasta.

Yllättävän väsyneiksi reissaaminen oli meidät saanut ja oli kiva vain lepäillä. Nautittiin aurinkoisista päivistä ulkoillen ja illan koleudesta kuumassa porealtaassa.

Taustalla Shasta Mountain

Kävimme tekemässä päivän reissun Shastan padolle sekä valkohuippuiselle Shasta-vuorelle. Lunta emme tällä reissulla päässeet näkemään, koska tie huipulle oli suljettu. Näimme kylläkin yksikätisen papparaisen crossipyörän selässä, tulossa alas mutkaisia vuoristoteitä pitkin! Siinä haastetta olisi ollut meille nuoremmille, kaksikätisillekin :)

Pato: Shasta Dam
Kalkkarokäärme-varoitus
Mt. Shastalta näkymää
Kaunis sammalpeite

Lomamatka Etelä-Kaliforniaan teki kilometrejä yhteensä yli 2500. Tästä johtuen uusi retki Mount Shastalle teki yllättävän tiukkaa meille jokaiselle, vaikka olikin vain reilun tunnin matka suuntaansa. Ei ollut ikävä autossa istumista!





keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Joululoma Osa 7: San Francisco




San Franciscoon saavuttuamme suuntasimme suoraan Motel 6:n, koska tiesimme, että sinne hyväksytään koirat. Meillä oli sinne myös alennuskuponki. Yllätykseksemme motellissa ei ollut kuin yksi parivuoteellinen huone vapaana. Otimme kuitenkin huoneen vastaan ja saimme luvan majoittaa kolmannen osapuolen (se on Jukkiksen veli) lattialla, mukanamme olevalla ilmatäytettävällä vieraspatjalla. Se mahtui lattialle hyvin, kun huone oli inva-huoneeksi tarkoitettu.

Sillä aikaa kun kirjauduimme sisään motelliin, vapaata huonetta kerkesi kysyä jo kolme muuta henkilöä. Motellivirkailija ei osannut sanoa mitään syytä tämänkertaiseen vilkkaaseen kysyntään. Olimme kiitollisia vapaasta huoneesta, vaikka laadultaan se ei kovin kummoinen ollut. No emme sitä odottaneetkaan. Plussaa oli, että se sijaitsi keskustassa ja siitä käsin oli helppo liikkua jalkaisin.

Alue kylläkin oli hiukan huonomaineista, mutta emme tulleet ryöstetyksi tai muuten häirityksi! Joten oikein onnistunut valinta. Mikäli yrittää unohtaa suihkun viemärin vetämättömyyden ja edellisen asukkaan hiukset ja muut karvat kylpyhuoneen lattialla. ;D



San Francisco on mielenkiintoinen kaupunki. Hetkessä voit kävellä varakkaalla alueella ja yhtäkkiä oletkin huonommalla alueella. San Franciscoa kutsutaan myös boheemiksi hippikaupungiksi. Sieltä onkin lähtenyt monta erilaista "movementtia", kuten hippiliike. Kulttuurillisesti kaupunki on myös hyvin rikas ja monipuolinen.

Juttelimme erään paikallisen pienen ruokakaupan myyjän kanssa. Hän sanoi asuneensa kaupungissa 28 -vuotta ja rakastaneensa kaupunkia aina viime vuoteen saakka. Mies kertoi, että nykyisin ns. tavallisilla työssäkäyvillä ei ole enää varaa asua San Franciscossa. Hänen mukaansa pelkän yksiön vuokra kyseisellä alueella olisi 2800 $ / kk. Mies suunnitteli muuttavansa vuoden kuluttua perheensä kanssa muualle päin Yhdysvaltoja.

Ilmastoltaan San Francisco on leuto ja kuulemma lähes aina sumuinen, johtuen käsittääkseni kylmän meri-ilman ja sisämaan lämmön kohtaamisesta. Kun syksyllä lensimme helteisestä Helsingistä San Franciscoon, yllätyin kuinka kylmältä ensimmäinen päivä Kaliforniassa tuntui. Nyt talviaikaan + 15 ' C ei tuntunut yhtään hassummalta.
Taustalla silta, mutta ei Golden Gate

Tällä kertaa emme menneet kuuluisalle Golden Gate- sillalle, emmekä käyneet edes Alcatrazissa. Ehkä joku toinen kerta vielä. Vietimme San Franciscossa kaksi yötä ja nautimme kaupungista ihan vain kuljeskelemalla pitkin katuja. Shoppailujakaan emme innostuneet tekemään, ellei oteta huomioon Jukkiksen veljen VANS-liikkeen metsästystä.

Union Square

Geary- street
Upeita taidenäyttelyitä
San Francisco ja Cable Car
Suosittu kaapeliraitiovaunuajelu vaikutti olevan todella suosittu. Me emme kyytiin hypänneet kun vaunuun vaikutti olevan useiden kilometrien jonot! Kiva sille, joka käyttää tätä kulkuvälinettä työmatkoihinsa ;) Kyyti olisi varmasti hauskaa, vähän kuin Lintsin vuoristorata. Ratikka kun menee edes takaisin kaupungin jyrkkiä mäkiä. 



torstai 6. helmikuuta 2014

Joululoma Osa 6: Kalifornian rannikko

Ajotauko ja auringonlasku
Rannikkotien maisemaa

Takaisintulomatkalla ajettiin Kalifornian rannikkoa pitkin. Sitä on sanottu yhdeksi maailman kauneimmaksi merenranta tieksi, eikä suotta!



Nähtiin delfiineitä ja valaita. Aika kaukaa kylläkin, mutta kuitenkin :)

Joulu-tammikuu sattui olemaan harmaavalaiden läpikulkualuetta. Olivat matkalla kohti Alaskaa. Tunnistettiin ne valaiksi kun suihkuttelivat vettä noustessaan pintaan hengittämään.

Valaiden ja delfiinien näköalapaikka:
Ei hassumpi paikka imettää :)

Jukkis oli myös selvittänyt, että tietylle rannalle oli noussut elefanttihylkeitä rannalle auringosta nauttimaan. Pysähdyimme tätäkin ihmetystä katsomaan!

Elefanttihylkeitä

Urosten voimamittelö


Voittajan on helppo hymyillä
Suloinen hylkeen poikanen

Kävimme myös katsomassa erästä lahden poukamaa, jonka ohi harmaavalaat uivat. Sieltä käsin olisi mahdollista nähdä tämä jopa 15 metrinen upea nisäkäs melko läheltä. Emme valitettavasti osuneet paikalle oikeaan aikaan, mutta näimme kylläkin toisen nähtävyyden: vesiputouksen. Se ei ollut kovin kummoinen kokonsa puolesta, mutta kaunis! Kuin luonnon oma suihku keskellä paratiisia.

Suihkuparatiisi


Valaiden katselu paikalta tulossa

Lähdimme siis San Diegosta joulupäivänä ja määränpäämme oli San Franciscossa, jonne matkaa oli noin 900 km. Ajo olisi ollut nopeampaa isoja teitä pitkin, mutta halusimme nimenomaan nähdä tämän upean rannikkoseudun. 

Yövyimme yhden yön San Simeonissa. Kaupungissa oli yksi ainoa ruokapaikka auki pyhäpäivänä. Siellä sitten nautimme joulupäiväateriamme, mukavasti matkasta rähjääntyneinä, muiden juhla-aterialle tulleiden asiakkaiden kanssa. 



keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Joululoma Osa 5: The "birthplace" of California

Kuvia San Diegon vanhasta kaupungista.







San Diegon vanhaa kaupunkia (Old Town) kutsutaan Kalifornian syntymäpaikaksi: The "birthplace" of California. Nimitys tulee siitä, että tämä oli paikka, minne eurooppalaiset perustivat ensimmäisen siirtokuntansa 1800-luvulla. Asutusta Kaliforniassa ja San Diegossa on kuitenkin ollut jo ennen eurooppalaisten tuloa. Joidenkin laskelmien mukaan yli 9000 vuoden ajan. Alunperin aluetta asuttivat Kumeyaay-intiaanit.

Vanha kaupunki on nykyisin turistinähtävyys, jossa voi tutustua sen ajan arkkitehtuuriin ja historiaan.