keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Joululoma Osa 4: San Diego



San Diego ei tuottanut pettymystä. Se oli niin ihana kuin olimme kuulleet. Miellyttävä ilmapiiri ja sopivan lämmin sää.





Näimme suomalaista ystävää ja nautimme elämämme ensimmäisestä lumettomasta joulusta. Samaan aikaan sukulaiset kertoivat suurimmassa osassa Suomea olevan myös lumeton joulu. Se ei kuitenkaan kuulostanut kovin nautittavalta! Räntää ja loskaa.







Jouluaattona polskittiin uima-altaassa!

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Joululoma Osa 3: Hollywood

Los Angeles, Hollywood here we come!! 



Suuret oli odotukset, mutta pienoinen pettymys tuli. Ensimmäisen kerran ajettiin Walk of Fame:n ohi ja olimme, että tämäkö se nyt on, "se katu". Hiukan ränsistynyt, roskainen katu täynnä kodittomia "crack usereita" turistikojujen reunustamana. What?! Where is the all fake glamour?! Mietimme sitä hiljaa mielessämme, kun istuimme autossa hotellin edessä ja seurasimme kuinka hoikka narkkari mies tai nainen mesosi yksikseen omaisuuskasansa kanssa, puolipersettä paljaana stringit vilkkuen. Ei tämäkään Isän silmäterä ollut varmastikaan lapsena toivonut löytävänsä itseään tällaisesta tilasta, keskeltä Hollywoodia. Herra, auta meitä auttamaan!





Päätimme kuitenkin antaa Hollywoodille vielä mahdollisuuden ja ottaa kaiken ilon irti, siellä kun nyt olimme. Mieli piristyikin kun saimme masun täyteen ruokaa ja iltaa kohden lähdimme katselemaan katuja ja kauppoja. Liikkeet olivat joulua edeltävänä viikonloppuna auki jopa aamu kahteen asti! Satuimme löytämään valtavan kokoisen kaupan, joka oli täynnä vain ja ainoastaan kenkiä. Mikäpäs siinä :D varsinkin kun ne olivat vielä hyvämerkkisiä ja edullisia!!

Yöpaikan löytäminen perjantai-iltana Hollywoodista osoittautui haasteelliseksi. Monet paikat olivat täynnä ja harva hyväksyi koiria. Lopulta yhden motellin omistaja teki poikkeuksen, koska olimme ulkomaalaisia ja olin vakuuttanut hänet ettei koiramme tekisi mitään tuhoja.

Motelli ei kuitenkaan osoittautunut kovin hohdokkaaksi ja yö oli kylmä nukkua. Aamulla olimmekin sitten niin valmiita karistamaan Hollywoodin pölyt jaloistamme ja kaasuttamaan kohti San Diegoa. Tätä luvattua maata, jota niin monet olivat kehuneet! Sitä ennen kuitenkin kävimme katsomassa pakolliset Hollywood nähtävyydet; Hollywood Hills, Walk of Fame ja Chinatown.

Ja oli se nyt kuiteski edes vähän siistii nähdä noi mestat, hei!!


 



Chinatown


Jukkis ja Bruce Lee






Gangsta ja Walk of Fame

Ei ole ihan joka suomikoira päässyt merkkailemaan näitä kulmia!





keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Joululoma Osa 2: Santa Barbara

Heti aamusta jatkoimme ajamista kohti Santa Barbaraa, joka on reilun tunnin matkan päässä Los Angelesista. Sieltä satuimme saamaan edullisesti ihanan keittiöllisen asunnon, rannan läheisyydestä! Meille tehtiin sopivasti vielä poikkeus lemmikkien suhteen ja Gangsta oli tervetullut mukaan :)

Vietimme Santa Barbarassa kaksi yötä nauttien pikkukaupungin rennosta tunnelmasta. Parin päivän ajotauko tulikin tarpeeseen. Autossa istuminen alkoi jo puuduttaa!


Pelikaani

Hassu kuusi (?)




Kaduntallaaja ja sen kissa

Kisun kulmakarvat olivat kärtsänneet notskissa!










maanantai 13. tammikuuta 2014

Joululoma Osa 1: Santa Cruz

Jouluvalot ja palmu
Lahjatalo

Startattiin meidän joululoma paria päivää ennen sen virallista alkamista. Jukkiksen veljen lento oli San Franciscossa tiistaina päivällä ja päätettiin jatkaa matkaa siitä samantien kohti etelää.




Ensimmäisen yön vietimme Santa Cruzissa, surffaajien suosimassa mestassa. Hassu olikin nähdä joulua edeltävällä viikolla surffilautoja jengin kainalossa tai auton katoilla.



Yritä siinä nyt virittää itseäsi joulutunnelmaan! No parhaansa siinä yrittivät kauniit jouluvalot kadun kulmien palmuissa sekä talojen pihoilla.

Joillakin tämä koristelu ehkä oli mennyt vähän överiksi! Joku paikallinen oli koristellut talonsa ja puutarhansa kauttaaltaan joulukoristeilla ja -patsailla. Varmaan omaisuus noissa koristeissa :)


Jonkun jouluintoilijankoti

tiistai 7. tammikuuta 2014

Kevätlukukauden aloitus


Nyt on joululoma takana. Oli muuten mahtava loma! Kerron enemmän meidän joululomasta ja reissusta Etelä-Kaliforniaan seuraavissa blogipostauksissa. Nyt haluan palata tähän päivään.

Eilen oli ensimmäinen koulupäivä joululoman jälkeen. Kevätlukukausi on siis alkanut. Täällä ilmat ovat taas lämmenneet, eikä suomalaisesta talvesta ja lumesta ole enää tietoakaan. Viime viikolla asteita oli niinkin paljon kuin +25 astetta celsiusta.

Heidi Baker
Olin mukana vuoden ensimmäisessä koulupäivässä Eeliksen kanssa. Lukukausi alkoi uunituoreella Heidi ja Rolland Bakerin elämästä tehdyllä elokuvadokumentilla. Leffan lopuksi Heidi Baker jakoi asioita sydämeltään.

Vierailijoita ja opiskelijoita oli niin paljon, että istumapaikkojen löytäminen oli vaikeaa. Jukkiksen koulukaverit olivat tulleet ajoissa ja varanneet meille kaikille hyvät paikat. Valitettavasti autiopaikalla istuessamme meille selvisi, ettei auditoriossa saa olla vauvoja! Jouduimme siis Jukkiksen ja Eeliksen kanssa siirtymään aulaan. Meinasimme jo lähteä kokonaan pois, mutta kysyimme kuitenkin Taivaan Isän mielipidettä asiaan, jäädäkö vai lähteä. Emme sitten lähteneet. Se olikin hyvä valinta!

Elokuva ja Heidin puhe oli koskettava ja puhui itselleni siitä, että keep it simple. Jostain syystä seurakuntapiireissä pyörineenä sitä on onnistunut kehittelemään kaikesta niin vaikeaa ja hankalaa. Minne sitä on kadottanut sen lapsenkaltaisen uskon? Mennä vaan ja viedä evankeliumia. Tehdä se, mikä on oikein.

Lapsia Sambian pakolaisleiriltä
Heidi ja Rolland Baker lähtivät Mosambikiin ilman rahaa ja kielitaitoa, kahden lapsen kanssa, sydän kosketettuna tv:ssä näytetystä pätkästä sodan runtelemasta maasta ja siellä olevista orvoista. Tie ei ole ollut helppo ja se on vaatinut hintansa, mutta he ovat pelastaneet tuhansia ja tuhansia lapsia kaduilta; prostituutiosta ja nälästä. He ovat saaneet nähdä kuinka ruoka moninkertaistuu kun ovat jakaneet sen kiitoksella eteenpäin, nähdä kuinka sokeat saavat näkönsä, rammat kävelevät ja perheet eheytyvät. Tätä on Jumalan valtakunta.





Bakereista ja filmistä lisätietoja:
https://www.irisglobal.org/
http://www.compelledbylovethefilm.com/#see-film